Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Αξιολογώντας την όλη κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και λαμβάνοντας υπόψη τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα σε σχέση με τη στελέχωση των σχολείων μας και κυρίως όλα όσα σχετίζονται με τον επαναδιορισμών όλων των συμβασιούχων συναδέλφων επιθυμούμε να σημειώσουμε τα εξής :
Υπενθυμίζουμε :
·         Τη γραπτή προεκλογική δέσμευση του προέδρου της Δημοκρατίας προς την ΠΟΕΔ ,τον Φεβρουάριο του 2013, ότι θα προσπαθήσει να εξεύρει μέτρα και ρυθμίσεις, που δε θα οδηγούν άτομα στην ανεργία.
·         Τις δημόσιες εξαγγελίες του προέδρου της Δημοκρατίας για επαναδιορισμό των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, στα πλαίσια δημοσιογραφικής του διάσκεψης τον Απρίλιο του 2013 για την επανεκκίνηση της οικονομίας, η οποία επαναλήφθηκε στις 12 του Ιούλη κατά την διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης για τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης.
·         Την καταβολή μόνιμης εισφοράς όλων των δημοσίων υπάλληλων ύψους 0,8-2% του μισθού τους με στόχο των επαναδιορισμό όλων των συμβασιούχων και εκτάκτων στο δημόσιο, από τον Ιούνιο του 2013.
·         Τις δεσμεύσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού απέναντι στις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις στις 30 Μαρτίου 2013. Στη συγκεκριμένη συνάντηση ο Υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε ότι η αύξηση της ώρας θα ανταλλαχτεί με μόνιμη εισφορά και ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές που θα συμφωνηθούν στο μνημόνιο θα επιφέρουν μειώσεις στον αριθμό των αναγκών, οι οποίες όμως θα καλυφθούν από αντισταθμιστικά μέτρα.
Αντί όμως όλων των πιο πάνω είδαμε να συμβαίνουν τα εξής:
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]