Στις 19 και 20 Μαρτίου σε ξενοδοχείο της Λεμεσού πραγματοποιήθηκε διήμερη εκπαιδευτική συνάντηση μεταξύ είκοσι Ελληνοκυπρίων και είκοσι Τουρκοκυπρίων εκπαιδευτικών της Δημοτικής Εκπαίδευσης. Η συνάντηση  έγινε με  πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών οργανώσεων: KTOS και Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών. Σκοπός ήταν η αλληλογνωριμία των εκπαιδευτικών από τις δύο κοινότητες αλλά και ο προγραμματισμός νέων δικοινοτικών δράσεων, στα πλαίσια της προσπάθειας για προώθηση της ειρήνης στην Κύπρο.  
Η συνάντηση ξεκίνησε με χαιρετισμoύς, από τον πρόεδρο της Προοδευτικής Κίνησης δασκάλων και Νηπιαγωγών κ. Χριστόφορo Θεοφάνους και τον Γενικό Γραμματέα της ΚΤΟΣ κ. Σενέρ Ελσίν. Στη συνέχεια, ακολούθησαν παρουσιάσεις των εκπαιδευτικών συστημάτων των δύο κοινοτήτων από τους εκπαιδευτικούς Γεωργία Ζήνωνος, Κυριάκο Κυριάκου και Σουλεϊμάν Γκελενέρ.
Με τη συζήτηση που ακολούθησε, φάνηκε η ανάγκη για περίσσότερες δικοινοτικές συναντήσεις στο μέλλον με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για διάφορα καίρια εκπαιδευτικά θέματα. Ακολούθως, παρουσιάστηκαν οι επιμέρους στόχοι της ημερίδας, καθώς επίσης και το θεωρητικό υπόβαθρο πίσω από την απόφαση για διεκπεραίωση τέτοιων δράσεων, από την εκπαιδευτικό Άντρη Νεοφύτου. Τέλος, μέσα από ομαδικές εργασίες, οι συμμετέχοντες εισηγήθηκαν διάφορες ιδέες για μελλοντικές δράσεις και έκαναν ένα αρχικό προγραμματισμό. Ανάμεσα σε άλλα, λήφθηκαν αποφάσεις για:

  • Λειτουργία δικοινοτικών κατασκηνώσεων για εκπαιδευτικούς και παιδιά στα Περβόλια και στο Λευκόνοικο, 
  • Διοργάνωση μέρας «Αθλητισμού» 
  • Διοργάνωση μέρας «Εκδρομής» 
  • Διοργάνωση δικοινοτικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς

Οι πιο πάνω ιδέες συζητήθηκαν λεπτομερώς, έγινε ο σχεδιασμός τους και έχουν ήδη τροχιοδρομηθεί. Η τελική αξιολόγηση, έδειξε ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι ήταν ευχαριστημένοι από την ημερίδα, η οποία είχε προσθετική αξία για τον καθένα ξεχωριστά. Επιπλέον, ένας μεγάλος αριθμός ατόμων δήλωσε την πρόθεσή του να συμμετέχει σε μελλοντικές δικοινοτικές δράσεις. Τέλος, οι στόχοι της διοργανωτικής επιτροπής επιτεύχθηκαν, εφόσον οι ιδέες για δράσεις δόθηκαν από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, για τους εκπαιδευτικούς και σε σύντομο διάστημα άρχισαν να πραγματοποιούνται.   
Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών  30/03/2016
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]