Στροφή 180 μοιρών τελικά από τον Υπουργό της Παιδείας, ο οποίος αναγκάστηκε να παραδεχθεί την υποχρέωση της Κυβέρνησης να εξασφαλίσει όσους εκπαιδευτικούς έχουν 30 μήνες υπηρεσίας στην εκπαίδευση. Η Προοδευτική χαιρετίζει την όλη εξέλιξη και νιώθει πλήρως δικαιωμένη για τα όσα υποστήριξε, αγωνίστηκε και προειδοποιούσε τα τελευταία 3 χρόνια σχετικά με τις εξελίξεις στο Νέο Σύστημα Διορισμών.

 

Από την πρώτη στιγμή εντοπίσαμε τα προβλήματα και συνεχώς προειδοποιούσαμε για τα σοβαρά κενά, ελλείψεις και αδικίες που δημιουργούσε η νομοθεσία που ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2015 για το Νέο Σύστημα Διορισμού. Καταδικάσαμε και θα συνεχίζουμε να καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια ετσιθελικής αντιμετώπισης των εκπαιδευτών από πλευράς της όποιας Κυβέρνησης.  Τόσο οι παρατυπίες με την ανακοίνωση της ύλης και τον ορισμό θεματατοθετών πριν από τη ψήφιση των κανονισμών εξετάσεων, όσο και η απέλπιδα προσπάθεια εξασφάλισης χρόνου με την έφεση της απόφασης «Κούλουρου» για το τριαντάμηνο στην εκπαίδευση, δικαιώνουν πλήρως όσους ζητούσαν αναβολή της ψήφισης του νομοσχεδίου τον Ιούλιο του 2015.

 

Ως Προοδευτική προειδοποιήσαμε πολλές φορές, ότι το όλο εγχείρημα ήταν μια κοροϊδία που στόχο είχε την πολιτική εκμετάλλευση των χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών, πουλώντας τους ψεύτικες ελπίδες. Ήταν και  είναι ηθική και νομική πλέον υποχρέωση της πολιτείας να εξασφαλίσει τους εργαζόμενους με υπηρεσία στην εκπαίδευση (συμβασιούχους και αντικαταστάτες) πριν από την όποια αλλαγή στο Σύστημα Διορισμού. Μετά από αρκετές επαφές και παραστάσεις της Προοδευτικής είχαμε πείσει τουλάχιστον τους βουλευτές του ΑΚΕΛ να καταθέσουν πρόταση για αναστολή ψήφισης των κανονισμών, όπως επίσης και άλλων προτάσεων που θα δικαίωναν τους εκπαιδευτικούς με 30 μήνες υπηρεσία στην εκπαίδευση.

 

Η αναβολή της ψήφισης των κανονισμών και η απόσυρση της έφεσης ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για να εφαρμοστούν τα αυτονόητα: η διασφάλιση των συναδέλφων με υπηρεσία στην εκπαίδευση, πριν από την όποια εφαρμογή του ΝΣΔΕ. Για ακόμη μια φορά καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη διασφάλιση των συναδέλφων και να σταματήσει να παίζει παιχνίδια με τις ζωές νέων ανθρώπων.

 

Η Προοδευτική παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στη νέα γενιά εκπαιδευτικών. Με συνέπεια, υπευθυνότητα και σταθερή στις αρχές της, δηλώνει πανέτοιμη να προτείνει και να στηρίξει νέες δυναμικές αντιδράσεις σε περίπτωση που το ΥΠΠ δεν προχωρήσει στη διασφάλιση ΌΛΩΝ των συναδέλφων πριν την εφαρμογή του Νέου Συστήματος Διορισμών.

 

 

Γραφείο Τύπου Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2017