Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020

Διδασκαλία χορών :  Δρ. Γεώργιος Λυκεσάς,  Χρήστος Λυκεσάς

Δήλωστε συμμετοχή

9:30 – 9:45 Προσέλευση και εγγραφές συνέδρων.
9:5010:00 Έναρξη Συνεδρίου:

Καλωσόρισμα από τον κ. Στέλιο Κασαή, Πρόεδρο Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων – Νηπιαγωγών Λεμεσού

– Χαιρετισμός – Κήρυξη Εργασιών από τον Δρ. Γιώργο Γιαλλουρίδη,

Επιθεωρητή Δημοτικής Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής

10:00 – 11:00 Θεωρητικό Μέρος(Βασικά συστατικά του χορού, Οργανωτικά στοιχεία μάθησης, Πορεία Διδασκαλίας, Σχεδιασμός Μαθήματος):

Δρ Γεώργιος Λυκεσάς, Αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ

11:00 –11:15 Διάλειμμα
11:15 – 12:30 Πρακτικό Μέρος (Χοροί από Νησιά του Αιγαίου, Κρήτη, Ζάκυνθο, Πόντο, Θράκη…), Παιχνιδίσματα και τραγούδια

 

            12:30 – 12:40 Διάλειμμα
             12:40 – 13:30 …Συνέχεια του Πρακτικού Μέρους

 

 

Μικρό Βιογραφικό Σημείωμα

Δρ. Λυκεσάς Γεώργιος.  Είναι Αναπληρωτής καθηγητής (Associate  Professor) στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ. Έχει βασικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο  Στουτγάρδης και αργότερα στο Πανεπιστήμιο Φραγκφούρτης (Magister Artium – M.A.) Γερμανία και διδακτορικό δίπλωμα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στην «Διδακτική του Παραδοσιακού Χορού». Έχει εργαστεί σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμια-Δευτεροβάθμια-Τριτοβάθμια) και ως Σύμβουλος – Καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) στην κατεύθυνση σπουδών «Ελληνικός Πολιτισμός» στο αντικείμενο του μαθήματος «Επισκόπηση Ελληνικής Μουσικής και Χορού». Επίσης   εργάστηκε ως ειδικός επιστήμων στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης  και Τέχνης του  Πανεπιστημίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης αλλά και στην Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Έχει διδάξει Ελληνικούς χορούς σε πολιτιστικούς συλλόγους και έχει χορογραφήσει στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ).

 Τα ερευνητικά του πεδία αφορούν την διδακτική του Ελληνικού παραδοσιακού χορού, την Μουσικοκινητική αγωγή, τον Δημιουργικό χορό και το Θεατρικό παιχνίδι. Συμμετείχε σε πολλά συνέδρια και συμπόσια και έχει διδάξει σε ποικίλα Σεμινάρια. Είναι μέλος επιστημονικών Εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει γράψει ποικίλα άρθρα σχετικά με τον Ελληνικό χορό σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Παράλληλα, συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα και έχει γράψει και μονογραφίες  για τον  Ελληνικό χορό.

 

Λυκεσάς Χρήστος. Είναι πτυχιούχος του τμήματος φυσικής αγωγής και αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με κατεύθυνση στο χορό και ειδίκευση στον παραδοσιακό χορό. Είναι, επίσης, μεταπτυχιακός φοιτητής στην ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Άθληση και Υγεία». Έχει διδάξει ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς στη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε πολιτιστικούς συλλόγους. Συμμετείχε σε πολλά συνέδρια και σεμινάρια με θεματική τον παραδοσιακό χορό και τη μουσικοκινητική αγωγή. Είναι, τέλος, μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας χορού [Ελ.Επ.Ε.Χ.]. Τα ερευνητικά του πεδία, εκτός από την διδακτική του Ελληνικού Παραδοσιακού χορού, είναι η μουσικοκινητική αγωγή και το χοροθέατρο.