Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι κατά την επόμενη σχολική χρονιά 2009–2010 θα λειτουργήσουν, με βάση το νέο πλαίσιο λειτουργίας που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, ως Ενιαία Ολοήμερα Σχολεία, τα Δημοτικά Σχολεία που φαίνονται στον πιο κάτω πίνακα:

ΕΠΑΡΧΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ
1 «ΠΕΥΚΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ» ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ
2 ΚΑΠΕΔΕΣ
3 ΠΑΛΑΙΧΩΡΙ

ΛΕΜΕΣΟΣ
4 ΑΠΑΙΣΙΑ
5 ΑΨΙΟΥ
6 ΕΡΗΜΗ
7 ΙΑΜΑΤΙΚΗ
8 ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑ
9 ΠΕΛΕΝΔΡΙ
10 ΤΡΙΜΙΚΛΙΝΗ

ΛΑΡΝΑΚΑ
11 ΖΥΓΙ
12 ΧΟΙΡΟΚΟΙΤΙΑ

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ
13 ΣΩΤΗΡΑ Γ’

ΠΑΦΟΣ
14 ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ
15 ΓΙΟΛΟΥ

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού καλεί όσους ενδιαφέρονται να διδάξουν ειδικά θέματα σε Ενιαία Ολοήμερα Σχολεία, κατά τη σχολική χρονιά 2009-2010 να υποβάλουν δήλωση ενδιαφέροντος στο Γραφείο του Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης, το αργότερο μέχρι τις 29 Ιουνίου 2009 μέσω ταχυδρομείου στη διεύθυνση «Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, 1434 Λευκωσία, υπόψη Συμβούλων Ολοήμερων Σχολείων» ή μέσω φαξ στον αριθμό 22800802.
Η σχετική δήλωση (ΕΟΣ 2) υπάρχει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού – Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης – Ολοήμερο Σχολείο – Ενιαίο Ολοήμερο Σχολείο – Ανακοινώσεις (http://www.moec.gov.cy/dde/programs/oloimero/index.html).
Η απασχόληση σε Ενιαίο Ολοήμερο Σχολείο είναι σε προσωρινή βάση και σε καμιά περίπτωση δεν συνεπάγεται μονιμότητα. Ο χρόνος και ο τόπος απασχόλησης καθορίζονται ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας. Η αντιμισθία που καταβάλλεται για κάθε σαραντάλεπτη διδακτική περίοδο είναι €23,92. Κατά τη διαδικασία επιλογής για υπηρεσία σε Ενιαίο Ολοήμερο Σχολείο θα ληφθούν υπόψη η προηγούμενη πείρα και τα προσόντα των ενδιαφερομένων. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2009-10, οι εκπαιδευτές που θα προσληφθούν θα κληθούν να υπογράψουν συμβόλαιο απασχόλησης.
Όροι εντολής ανάληψης καθηκόντων στα Ενιαία Ολοήμερα Σχολεία:
· Υποχρεωτική συμμετοχή σε πρόγραμμα επιμόρφωσης από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
· Εφαρμογή των κανονισμών λειτουργίας των Ενιαίων Ολοήμερων Σχολείων, όπως αυτοί ορίζονται από τους ευρύτερους κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης.
· Συμμετοχή στις συνεδριάσεις προσωπικού. Η αντιμισθία για τη συμμετοχή είναι €8,06 ανά σαραντάλεπτο.
· Ετοιμασία και υποβολή δεκαπενθήμερου ή μηνιαίου προγραμματισμού στο Διευθυντή/Διευθύνοντα του ΕΟΣ.
· Ανάληψη καθηκόντων που πιθανόν να τους αναθέσει η Διεύθυνση του σχολείου.
· Κάλυψη οδοιπορικών σε περίπτωση που η απόσταση υπερβαίνει τα 15 km με €0,10 ανά χιλιόμετρο.
Τα θέματα ενδιαφέροντος που θα προσφερθούν στα Ενιαία Ολοήμερα Σχολεία κατά τη σχολική χρονιά 2008-2009 περιλαμβάνουν:
1.ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
2.ΓΑΛΛΙΚΑ
3. ΑΓΓΛΙΚΑ
4.ΘΕΑΤΡΟ
5. ΖΩΓΡAΦΙΚΗ
6.ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ
7.ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ
8.ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ
9. ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ
10.ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ
11. ΜΠΑΤΜΙΝΤΟΝ
12. ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
13. ΚΟΛΥΜΠΙ
14. ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ
15. ΚΑΡΑΤΕ
16. ΧΟΡΟΣ
17. ΜΟΥΣΙΚΗ
18. ΜΠΑΛΕΤΟ