Η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών εκφράζει την μεγάλη της ανησυχία για τις δηλώσεις που είδαν το φώς της δημοσιότητας αυτές τις μέρες με τις οποίες επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας για επαναφορά του ζητήματος επέκτασης των ορίων αφυπηρέτησης στο τομέα της εκπαίδευσης.Το θέμα της επέκτασης των ορίων αφυπηρέτησης επανέρχεται κατά καιρούς από την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ η οποία προσπαθεί ετσιθελικά να το επιβάλει στους εκπαιδευτικούς αγνοόντας πλήρως την απόρριψη του και χωρίς να συνιπολογίζει τις αρνητικές-καταστροφικές επιπτώσεις που θα επέλθουν στις τάξεις της νεολαίας και των εργαζομένων.

Πρόκειται για ένα μέτρο για το οποίο ολόκληρο το Φοιτητικό Κίνημα αλλά και πολλές άλλες οργανώσεις έχει πλείστες τόσες φορές στο παρελθόν εκφράσει την κάθετη διαφωνία του με μαζικές και δυναμικές παραστάσεις διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεις, αποφάσεις και ψηφίσματα. Η κάθετη διαφωνία μας έγκειται στο γεγονός ότι τυχών επέκταση των ορίων αφυπηρέτησης θα οδηγήσει σε επέκταση της ανεργίας στους νέους, ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Πέραν αυτού πρόκειται για ένα ξεκάθαρα αντιλαϊκό μέτρο που πλήττει τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους νέους ευρύτερα στην δύσκολη περίοδο της αρχής της οικογενειακής ζωής.

Ως Προοδευτική Κ.Φ. καλούμε όλους όσους προσπαθούν να επιβάλουν στους φοιτητές αύτο το αντινεανικό μέτρο να αναθεωρήσουν την πρόθεση τους αλλιώς δηλώνουμε πανέτοιμοι να υπερασπιστούμε δυναμικά αυτά που μας ανήκουν.

Γραφείου Τύπου

29 Οκτωβρίου 2009