Τετάρτη 2 Μαρτίου το απόγευμα στις 4.30 οι Ελληνοκύπριοι στο πέρασμα Λήδρας.
· Για να συγχρονίσουμε το βηματισμό μας για τη λύση
· Για να πάψει το Κυπριακό να είναι φθηνό εμπόρευμα στο παζάρι των πολιτικάντηδων
· Για να πούμε « κανεί πιον, λύση τώρα»
· Για να ζητήσουμε μαζί να φύγουν οι στρατοί
· Για να σβήσουμε το διχαστικό παρελθόν με κοινούς αγώνες για ένα κοινό μέλλον. Μαζί μπορούμε να πούμε όχι στη διχοτόμηση
· Για να οικοδομήσουμε την ομοσπονδία της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού στην επανενωμένη Κύπρο
Μην περιμένετε τον ουρανό να στείλει το κοινό μέτωπο Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
Ελάτε να βάλουμε το δικό μας λιθάρι
Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να ενώσουν τη φωνή τους με την Πλατφόρμα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων Εκπαιδευτικών«Ενωμένη Κύπρος» και να δώσουν μαζικά το παρόν τους, την Τετάρτη 2 Μαρτίου και ώρα 1630 στο τέρμα της οδούς Λήδρας, στην εκδήλωση στήριξης του αγώνα των Τ/Κ συμπατριωτών μας. Στηρίζουμε την επιθυμία των Τ/Κ να κρατήσουν την ταυτότητά τους ως μία ακόμα Κυπριακή ταυτότητα σε μια ομόσπονδη και επανενωμένη πατρίδα.

Ανακοίνωση Πλατφόρμας για την Εκδήλωση :
Η συγκέντρωση Αλληλεγγύης και συμπαράταξης με τους Τουρκοκύπριους, στο κοινό μας αγώνα για λύση – επανένωση, θα αρχίσει στις 4.30 το απόγευμα της Τετάρτης 2 Μαρτίου.
Σύντομες παρεμβάσεις θα γίνουν από τον Χρυσόστομο Περικλέους, της ομάδας «Διάλογος Ακαδημαικών», την πολιτικό επιστήμονα Ξένια Κωνσταντίνου, το δημοσιογράφο του «Αστρα» και εκπαιδευτικό Νεόφυτο Νεοφύτου, το δημοσιογράφο και εκπαιδευτικό Γιουτσέλ Κεσίογλου και εκπροσώπους της Πλατφόρμας από τις διάφορες πόλεις.
Το μουσικό μέρος περιλαμβάνει τραγούδια από το μουσικό σχήμα της Πλατφόρμας των Εκπαιδευτικών « Τα τρία Α» ( Αντρούλα Σιάτη, Άγγελος Παπαγεωργίου, Αντώνης Κανάρης») και τον τραγουδιστή Λούτσιο Μένα.
Ελάτε να δηλώσουμε ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν είμαστε μόνο παρατηρητές
Ελάτε να δηλώσουμε ότι επιθυμούμε να συγχρονίσουμε το βήμα μας με την τουρκοκυπριακή κοινότητα που τρέχει.
Ελάτε να ανατρέψουμε τη διχοτόμηση. Μαζί μπορούμε.
Μόνη μας λύση είναι η λύση.