«Ημέρα της γυναίκας : από τη θεωρία στην πράξη»

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την καθιέρωση της διεθνούς ημέρας της γυναίκας, στην Κοπεγχάγη το 1911. Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Μέρα Γυναίκας, στρέφει τη σκέψη μας στις  πρωτοπόρες εργάτριες του 1857, στις ανώνυμες ηρωίδες, εργάτριες των υφαντουργείων της Νέας Υόρκης, που με το αίμα τους σφράγισαν την ιστορία του Γυναικείου Κινήματος. 
Σ’ αυτές, που πριν από 154 χρόνια τόλμησαν να σηκώσουν το μικρό τους ανάστημα και να απαιτήσουν καλύτερες συνθήκες δουλειάς, περισσότερο ψωμί, ίσα δικαιώματα. Σ’ αυτές που τόλμησαν και τα έβαλαν με την άρχουσα τάξη θυσιάζοντας τη ζωή τους στο βωμό της δικαιοσύνης, γιατί ένιωσαν από πρώτο χέρι, τι θα πει διάκριση, τι θα πει καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο, τι θα πει αδικία.
Με αφορμή την ημέρα αυτή, η Αγωνιστική Συνεργασία Προοδευτικής Αγώνα, απευθύνει θερμό – αγωνιστικό χαιρετισμό προς όλες τις γυναίκες της Κύπρου και ιδιαίτερα προς όλες τις αγωνίστριες συναδέλφους που καθημερινά δίνουν τη μάχη στο τομέα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Οι γυναίκες είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας, αφού διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο τόσο στην ανάπτυξη των παιδιών στην οικογένεια και στο σχολείο, όσο και στην ομαλή ένταξη και προσαρμογή των παιδιών στην κοινωνία. Αναγνωρίζουμε και τιμούμε την Κύπρια γυναίκα εκπαιδευτικό, η οποία δίνει τις δικές της μάχες, όχι μόνο για τη δική της οικογένεια, αλλά και για τα παιδιά όλης της Κύπρου.
Η πολυδιαφημισμένη ισότητα και οι ίσες ευκαιρίες μεταξύ των δύο φύλων, δεν πρέπει να παραμένουν στο χαρτί. Είναι πλέον καιρός να υπάρξει πραγματική αλλαγή στον τομέα αυτό στην Κύπρο και η κοινωνική θέση της γυναίκας να βελτιωθεί σημαντικά με την αύξηση της συμμετοχής της γυναίκας στα κέντρα λήψης αποφάσεων, σε πολιτειακά αξιώματα και σε ανώτερες και ανώτατες βαθμίδες στη δημόσια Υπηρεσία. Θα πρέπει να γίνει συνείδηση η αρχή, ότι τα φύλα είναι ίσα στη διαφορετικότητά τους και αυτή η ισότητα λόγω φύλου είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα που πρέπει να γίνεται σεβαστό.
Για την Αγωνιστική Συνεργασία Προοδευτικής Αγώνα, η 8η του Μάρτη παραμένει μέρα αντίστασης και αγώνα για τις γυναίκες όλου του κόσμου.
8/03/2011
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]