ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρουσίαση ποιητικής συλλογής
«ΠΡΑΓΜΑΤΩ(Ν)ΠΟΙΗΣΗ: ΒΛΕΠΟΥΜΕΤΗΝ ΘΕΑ ΜΟΝΟΙ» της Άννας Κουππάνου
Οι εκδόσεις Μελάνι σας προσκαλούν την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014 και ώρα 19:30 στο Βιβλιοπωλείο RIVERGATEστα Λατσιά (τηλ. 22572722) στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Άννας Κουππάνου:
 «ΠΡΑΓΜΑΤΩ(Ν)ΠΟΙΗΣΗ: ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΑ ΜΟΝΟΙ»
Σύντομες παρουσιάσεις από τις:
Ζέλεια Γρηγορίου, Ποιήτρια, Επίκουρη καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Παιδείας
Κατερίνα Καρατάσου, Επίκουρη καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
Συντονισμός:
Όλγα Πιερίδου, Δημοσιογράφος
Λίγα λόγια για την Άννα Κουππάνου
Η Άννα Κουππάνου είναι εκπαιδευτικός με διδακτορικές σπουδές στη Φιλοσοφία της Παιδείας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Έχει εργαστεί σε δημοτικά σχολεία στην Κύπρο και στα ελληνικά παροικιακά σχολεία του Λονδίνου. Τώρα εργάζεται στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου. Ερευνητικά προσπαθεί να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τη φιλοσοφία της τεχνολογίας και της παιδείας, τις ψηφιακές τεχνολογίες εγγύτητας, τα χαρακτηριστικά τους και τα σχετικά ηθικά προβλήματα που εγείρονται από το σχεδιασμό και τη χρήση τους. Επίσης, ενδιαφέρεται για την ερμηνευτική και την τεχνολογική της διαμόρφωση, καθώς και την εννοιολογική μεταφορά.
Το πρώτο της βιβλίο «Η Άρια αλλάζει κόσμους» απέσπασε το πρώτο βραβείο στο Διαγωνισμό του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου το 2001. Το 2003 η έκδοση βραβεύτηκε με το διεθνές βραβείο Jean Monnet. Έχει εκδώσει επίσης τα βιβλία: «Ο νάνος που αγάπησε τη Χιονάτη», Εκδόσεις: Μικρή Μίλητος και «Ο Άγιος Βασίλης θέλει δώρο», Εκδόσεις: Πάργα. Το 2010 της απονεμήθηκε το Κρατικό Βραβείο Νεανικής Λογοτεχνίας για το βιβλίο της «Οι Αργοναύτες του Χρόνου», Εκδόσεις: Κέδρος. Το ίδιο βιβλίο βρισκόταν στη βραχεία λίστα για το βραβείο νεανικού βιβλίου του περιοδικού «Διαβάζω». Το 2014 το ανέκδοτό της μυθιστόρημα «Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε» απέσπασε το πρώτο βραβείο στο Διαγωνισμό του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου. Το βιβλίο θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις Κέδρος και το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου. Διηγήματα της έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς σε Κύπρο και Ελλάδα, ενώ έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά. Το 2013 εκδόθηκε η πρώτη της ποιητική συλλογή από τις Εκδόσεις Μελάνι με χρηματοδότηση από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου με τίτλο: «ΠΡΑΓΜΑΤΩ(Ν)ΠΟΙΗΣΗ: ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΑ ΜΟΝΟΙ».  Η ποιητική συλλογή βρίσκεται στην βραχεία λίστα του λογοτεχνικού περιοδικού «Ο Αναγνώστης» για το λογοτεχνικά βραβεία του 2014 στην κατηγορία των πρωτοεμφανιζόμενων στην ποίηση. 
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]