Η ενέργεια του Υπουργού Παιδείας να προχωρήσει μονομερώς στην κατάθεση του Νέου Σχεδίου Διορισμού στην Εκπαίδευση στη Βουλή για άμεση ψήφιση χωρίς πρώτα να έχει επιτευχθεί συμφωνία με την ΠΟΕΔ και προτού ολοκληρωθεί ο διάλογος, σε συνδυασμό με την έλλειψη πολιτικής βούλησης από πλευράς κυβέρνησης να εξαιρέσει από τη νέα διαδικασία τους συναδέλφους με υπηρεσία στην εκπαίδευση, διασφαλίζοντας την εργασία τους, επιβάλλει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ την άμεση λήψη δυναμικών μέτρων, βάση και προηγούμενων ομόφωνων αποφάσεων του σώματος.
Ως εκ τούτου, η Αγωνιστική Συνεργασία ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΑ εισηγείται τα εξής :
1.      Η ΠΟΕΔ να παραμείνει σταθερή και αμετάκλητη στην θέση της για εξαίρεση και διασφάλιση της εργασίας των συμβασιούχων και αντικαταστατών συναδέλφων. Με ανακοίνωσή της να απαιτήσει από τα κοινοβουλευτικά κόμματα την άμεση αναβολή της συζήτησης στη βουλή, μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ ΠΟΕΔ και ΥΠΠ. Την ίδια στιγμή η ΠΟΕΔ να καταδικάσει και να καταγγείλει δημόσια τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες χωρίς διάλογο υποστηρίζουν δογματικά την υφιστάμενη πρόταση, αδιαφορώντας προκλητικά για τις καταστροφικές συνέπειες που αυτή θα έχει στους μη μόνιμους εκπαιδευτικούς, που για χρόνια εργάζονται στην εκπαίδευση.  
2.      Κινητοποίηση όλου του κλάδου έξω από τη Βουλή την Τρίτη 30/6/2015 και ώρα 10:00,  την ώρα δηλαδή που θα συνεδριάζει η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής. Η κινητοποίηση να επαναληφθεί αν και εφόσον το σχέδιο προωθηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, την ημέρα και ώρα που αυτή θα συνεδριάζει για να εξετάσει το εν λόγω θέμα.
3.      Άμεση διακοπή διαλόγου με το Υπουργείο Παιδείας για τα θέματα που το Υπουργείο Παιδεία ονομάζει «Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση» (Ωρολόγιο Πρόγραμμα και Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών). Μέσα από τις εν λόγω προτάσεις είναι ξεκάθαρο ότι στόχος του ΥΠΠ δεν είναι ο εκσυγχρονισμός της εκπαίδευσης μέσα από τον διάλογο με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, όπως δημόσια υποστηρίζει, αλλά η συγκεκαλυμμένη προσπάθεια του να αφαιρέσει εργατικά κεκτημένα από τον κλάδο.
4.      Ολοήμερη Απεργία τη Δευτέρα 7/9/2015, ημέρα που ανοίγουν τα σχολεία, και ταυτόχρονη πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων του κλάδου, με στόχο την ενημέρωση και τη λήψη απόφασης για κλιμάκωση των μέτρων.
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]