Το 2016 να είναι χρονιά εκπαιδευτικής και συνδικαλιστικής αντεπίθεσης…
Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών εύχεται σε όλο τον διδασκαλικό κόσμο Υγεία, Ευτυχία, Ελπίδα και Καλή Χρονιά. Το 2015 αφήνει πίσω του πληγωμένη την εκπαιδευτική κοινότητα με αλλαγές και «μεταρρυθμίσεις», οι οποίες δυστυχώς μας γύρισαν πίσω. Αλλαγές όπως ο νέος τρόπος πρόσληψης εκπαιδευτικών στην Εκπαίδευση, η επιστροφή στα προηγούμενα Ωρολόγια Προγράμματα για τη Δημοτική Εκπαίδευση, αλλά και αλλαγές στους εργασιακούς όρους, κυρίως των νέων εκπαιδευτικών, με τη μέθοδο της «αγοράς υπηρεσιών» να κυριαρχεί πλέον σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης, αποτελούν μόνον μερικά αρνητικά παραδείγματα για το τι άφησε πίσω της η προηγούμενη χρονιά στην Εκπαίδευση.
Την ίδια στιγμή, η νέα χρονιά, δεν μπορεί παρά να αποτελεί χρονιά αντεπίθεσης για το διδασκαλικό συνδικαλιστικό κίνημα. Το 2016 είναι η χρονιά η οποία «θεωρητικά» βάζει τέλος στα μνημόνια. Είναι η χρονιά την οποία τερματίζονται επιτέλους αρκετά από τα νομοσχέδια λιτότητας, τα οποία μείωσαν το βιοτικό επίπεδο και των εκπαιδευτικών. Είναι η χρονιά της ανάκαμψης, όπως διάφοροι την έχουν χαρακτηρίσει. 
Για την Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, αυτή η ανάκαμψη δεν μπορεί να έρθει από μόνη της, ούτε θα έρθει αν δεν τη διεκδικήσουμε και αν δεν αγωνιστούμε. Είναι ευχή, στόχος και απαίτησή μας, το 2016 να αποτελέσει τη χρονιά κατά την οποία η ΠΟΕΔ θα περάσει μπροστά και θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια του διδασκαλικού κόσμου, διεκδικώντας δυναμικά όλα όσα απώλεσε τα τελευταία χρόνια.
Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών διαβεβαιώνει τον διδασκαλικό κόσμο ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέσα σε αυτό το πλαίσιο, στοχεύοντας πάντα το καλύτερο για την παιδεία μας και την πατρίδα μας. Καλό Αγωνιστικό και Προοδευτικό 2016.
Γραφείο Τύπου Προοδευτικής Κίνησης Δάσκαλων
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]