Η ΠΟΕΔ καλεί τα Μέλη της να ενταχθούν στις Ομάδες Εθελοντών του Τμήματος Δασών για κατάσβεση της πυρκαγιάς
Σε αυτές τις κρίσιμες και εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας η ΠΟΕΔ 
·         Εκφράζει την οδύνη της για την τεράστια και ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή που συνεχίζουν να προκαλούν οι πυρκαγιές στο νησί μας, εστιάζοντας αυτή τη στιγμή στη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή της Σολέας.
·         Εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο των δύο δασοπυροσβεστών και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς τους οικείους τους.
·         Καταθέτει τον θαυμασμό της για την όλη συμπεριφορά τόσο των εργαζομένων σε όλα τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα αλλά και των εθελοντών που υπερβαίνοντας ένας έκαστος εαυτόν διεξάγουν άνισο αγώνα με την πύρινη λαίλαπα.
·         Σημειώνει την ανάγκη, όταν ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης και ξεκινήσει ο απολογισμός, να γίνει αποτίμηση της οικονομικής διαχείρισης που έτυχαν οι υπηρεσίες του Κράτους αυτά τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά την ετοιμότητα τους να ανταποκριθούν σε αυτές τις καταστάσεις.
Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή η ΠΟΕΔ καλεί όσα από τα Μέλη της μπορούν να ανταποκριθούν στην επείγουσα έκκληση του Τμήματος Δασών για συμμετοχή στις Ομάδες Εθελοντών για κατάσβεση της πυρκαγιάςνα το πράξουν εντός της ημέρας. Συγκεκριμένα, με οδηγίες του Τμήματος Δασών:
·         Όσοι μπορούν θα πρέπει να προσέλθουν στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Γαλάτας. Εκεί θα δημιουργηθούν Ομάδες των 4 και με τη συνοδεία Μέλους της Πολιτικής Άμυνας θα οδηγηθούν στο σημείο που υπάρχει ανάγκη.
·         Επιβάλλεται να φορούν παντελόνι σκληρού υφάσματος και άρβυλα καθώς και μακρομάνικο πουκάμισο. Επίσης να έχουν μαζί τους τσάπα ή/και φτυάρι.
·         Αν είναι δυνατόν, για καλύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση, να δημιουργηθούν εκ των προτέρων ομάδες των 4 Εθελοντών και η μετάβασή τους να γίνει με ένα αυτοκίνητο και αυτό αν μπορεί να είναι με τετρακίνηση, για να μπορεί εύκολα να διακινηθεί στις περιοχές που θα κληθούν να βοηθήσουν.
·         Για πιο λεπτομερή καθοδήγηση οι Εθελοντές να αποτείνονται τηλεφωνικά στο Κέντρο Επιχειρήσεων στον αριθμό 22608565.
Ενημερώνουμε επίσης τα Μέλη μας πως η Οργάνωση έχει θέσει τις δυνατότητες της στη διάθεση του Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού και είναι σε ετοιμότητα να προσφέρει βοήθεια στο επικουρικό έργο που αυτό επιτελεί, μόλις της ζητηθεί. Σε τέτοια περίπτωση τα Μέλη της ΠΟΕΔ θα ενημερωθούν άμεσα για να συμβάλουν και αυτά με τη σειρά τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης στην αμέσως προσεχή του συνεδρία θα εξετάσει τη ανάληψη πρόσθετων ενεργειών μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, που άπτονται ανθρωπιστικού χαρακτήρα αλλά και της προστασίας των δασών μας.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]