Δελτίο Τύπου
Από τη θεωρία στην πράξη: Ανάπτυξη δικοινοτικών δραστηριοτήτων από δασκάλους/ες δημοτικής εκπαίδευσης
« 1η Δικοινοτική Κατασκήνωση για εκπαιδευτικούς και παιδιά»
Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών και η Συντεχνία των Τουρκοκύπριων δασκάλων, ΚΤΟΣ, διοργάνωσαν την πρώτη δικοινοτική καλοκαιρινή κατασκήνωση  για εκπαιδευτικούς με ή χωρίς τα παιδιά τους!
Η κατασκήνωση πραγματοποιήθηκε στις 25-26 Ιουνίου 2016, στα  Περβόλια Λάρνακας, στα αναπαυτήρια της Π.Ε.Ο. Συμμετείχαν εννιά οικογένειες Τουρκοκυπρίων και δέκα οικογένειες Ελληνοκυπρίων εκπαιδευτικών. Συνολικά συμμετείχαν 25 παιδιά, από 3 μέχρι 14 ετών, και από τις δύο κοινότητες. 
Οι συμμετέχοντες/ούσες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε διάφορες ομαδικές δραστηριότητες. Ανάμεσα σε άλλα, ασχολήθηκαν με αγγειοπλαστική, παιχνίδια στην πισίνα, χειροτεχνίες/ ζωγραφική, μουσική, μαγειρική, τόμπολα. 
Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία, πράγμα που μπορούσε να διακρίνει κανείς στα βλέμματα τόσο των ενηλίκων, όσο και των παιδιών. Οι συμμετέχοντες/ούσες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ανθρώπινη, καθημερινή πλευρά του άλλου, να ανταλλάξουν ιδέες, να παίξουν…να συνεργαστούν. Τέλος, δόθηκε η ευκαιρία σε όλους τους παρευρισκόμενους/ες να φανταστούν ένα ειρηνικό, κοινό μέλλον σε μια επανενωμένη πατρίδα, με περισσότερες ευκαιρίες για όλους.
Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών,  27/06/2016

 Για φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]