Προειδοποιούμε ότι δε θα αποδεχτούμε οποιαδήποτε μέτρα πλήττουν την ποιότητα της εκπαίδευσης
Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών αντικρίζει με ανησυχία και προβληματισμό την απόφαση του Υπουργού Παιδείας να αναβάλει τη συνάντηση με την ΠΟΕΔ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Παρασκευή. Ιδιαίτερα, όταν αυτή η συνάντηση ήταν ορισμένη μια μόλις μέρα μετά τη συνάντηση μεταξύ των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, όπου μεταξύ άλλων θα συζητούνταν τα τεράστια προβλήματα στελέχωσης που υπάρχουν, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Δυστυχώς, είμαστε υπόχρεοι να προειδοποιήσουμε ότι δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές πιθανές σκέψεις, όπως η αύξηση των μαθητών ανά τάξη ή οποιεσδήποτε άλλες μπορεί να συζητούνται από πλευράς Υπουργείου, οι οποίες θα οδηγούν στη μείωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Το Υπουργείο Παιδείας αλλά και η κυβέρνηση, με τους λανθασμένους υπολογισμούς τους,  καθίστανται αποκλειστικά υπεύθυνοι για το τι θα ακολουθήσει στην παιδεία, αναφορικά με τη στελέχωση των σχολείων και τις συνέπειες από τα βεβιασμένα μέτρα που πιθανόν να παρθούν. Πολύ σύντομα, θα παρακολουθούν για ακόμη μια φορά αμέτοχοι τις καταστροφικές συνέπειες αυτών που εφαρμόζουν ή προσπαθούν να εφαρμόσουν, εφόσον συνεχίζουν την ίδια πορεία. Πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό, ότι η αντιμετώπιση των σοβαρών εκπαιδευτικών ζητημάτων απαιτεί επένδυση κεφαλαίων και όχι αντιμετώπιση τους στη βάση της λογικής των αριθμών, των οροφών και της λιτότητας.
Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, καλεί τόσο την ΠΟΕΔ όσο και τους οργανωμένους γονείς, να παραμείνουν σε εγρήγορση και να αντιδράσουν δυναμικά στις όποιες αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας, οι οποίες πιθανόν να πλήττουν σοβαρά την ποιότητα της εκπαίδευσης. Η παιδεία είναι το μέλλον της κυπριακής κοινωνίας και αυτό το μέλλον, αξίζει την καλύτερη δυνατή μεταχείριση.
Γραφείο Τύπου Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων & Νηπιαγωγών
08/08/2016
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]