Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λευκωσίας συνεχίζει τη πετυχημένη συνεργασία της με το Σατιρικό Θέατρο, και προσφέρει για τους εκπαιδευτικούς επιχορηγημένα εισιτήρια των 7 ευρώ για το έργο “Ήταν όλοι τους παιδιά μου”. Το έργο παρουσιάζεται κάθε Σάββατο 2030, και Κυριακή 1830, στο Σατιρικό Θέατρο. Το εισιτήριο ισχύει για όποια παράσταση επιθυμείτε φτάνει να κάνετε κράτηση στο Σατιρικό. Πληροφορίες και προμήθεια εισιτηρίων 99431467, 99688880, 99309635, 99414629, 99420174, 99582167

Ήταν όλοι τους παιδιά μου

του Άρθουρ Μίλλερ σε μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία του Χρίστου Ζάνου, τα σκηνικά και τα κοστούμια φιλοτέχνησε ο Κώστας Καυκαρίδης, τη μουσική ο Σάββας Σάββα. Παίρνουν μέρος οι: Στέλιος Καυκαρίδης,Δέσποινα Μπεμπεδέλη,Πόπη Αβραάμ, Μαριάννα Καυκαρίδου, Σπύρος Γεωργίου,Βασίλης Μιχαήλ, Ανδρέας Νικολαϊδης,Άννα Γεωργίου, Κωνσταντίνος Γαβριήλ και ο μικρός Πάρης Παράσχος.

Ο Αρθουρ Μίλλερ θεωρείται από το σύνολο των μελετητών του θεάτρου ως ο κορυφαίος συγγραφέας του 20ου αιώνα. Το έργο του «Ήσαν όλοι τους παιδιά μου» (1947) αποτελεί το καθοριστικό σημείο έναρξης μιας θριαμβευτικής δημιουργικής πορείας, που θα διαρκέσει, σχεδόν στην ίδια ένταση, ως το θάνατο του το 2005. Το έργο του αυτό θα ακολουθήσουν ο «Θάνατος του Εμποράκου», οι «Μάγισσες του Σάλεμ», το «Ψηλά από τη Γέφυρα», για να φτάσουμε ως τα τελευταία του, το «Σπασμένο γυαλί», ο «Τελευταίος Γιάνκη», οι «Ιδιοτροπίες του κυρίου Πήτερ» και άλλα.

Το «Ηταν όλοι τους παιδιά μου», ως γραφή, είναι βασισμένο στη μεγάλη παράδοση του ρεαλιστικού θεάτρου, όπως το καλλιέργησε στην Ευρώπη ο Ιμψεν και στην Αμερική ο Ο’ Νηλ. Το ρεαλιστικό θέατρο δημιουργεί καταστάσεις επί σκηνής που πλησιάζουν σχεδόν στην πραγματικότητα. Το ίδιο και οι χαρακτήρες. Στο έργο ο Τζο Κέλλερ, ένας αυτοδημιούργητος εργοστασιάρχης, στη διάρκεια του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου, παράγει εξαρτήματα πολεμικών αεροπλάνων και τα πουλάει στην Αμερικάνικη Αεροπορία. Στον πόλεμο υπηρετούν, κάπου στην Απω Ανατολή, και τα δυο παιδιά του. Μια παρτίδα από τα εξαρτήματα που παράγει έχουν βγει ελαττωματικά αλλά αυτός, εν γνώσει του, τα παραδίδει στην Αεροπορία. Εξ αιτίας αυτού του γεγονότος κάποια αεροπλάνα πέφτουν και στο τέλος αποκαλύπτεται η αλήθεια. Ο Τζο και ο συνεταίρος του προσάγονται σε δίκη. Με ένα ψέμα, που πλασάρει ο Τζο στο δικαστήριο, ο ίδιος αθωώνεται και καταδικάζεται ο συνέταιρος του. Στο μεταξύ τελειώνει ο πόλεμος. Ο ένας του γιος επιστρέφει σώος και ο άλλος είναι καταγραμμένος στο κατάλογο αγνοουμένων. Από το σημείο αυτό αρχίζει και το δράμα… Με το μόνιμο μοτίβο του Μίλλερ γύρω από το αμερικάνικο όνειρο και τις φοβερές συνέπειες του να επιστέφει και τον ανθρωπάκο που το πίστεψε να συντρίβεται στα γρανάζια του συστήματος.

Πρόκειται για ένα μεγάλο και συγκλονιστικό έργο, που απαιτεί από τους ηθοποιούς μεγάλες και συγκλονιστικές ερμηνείες!