Κρούσμα βίας σε Δημοτικό σχολείο σημειώθηκε σήμερα στη Λάρνακα. Πατέρας 11χρονου αγοριού επιτέθηκε και τραυμάτισε ελαφρά το δάσκαλο του γιού του, γιατί “να του κάνει παρατήρηση για αταξίες που έκανε την Παρασκευή στο σχολείο”. Συγκεκριμένα ο δάσκαλος ανακοίνωσε σήμερα στο 11χρονο ότι επειδή έκανε τις αταξίες την Παρασκευή, θα αποκλεισθεί από την ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου του. Τότε ο μικρός τηλεφώνησε στο πατέρα τους ο οποίος έφθασε οργισμένος στο σχολείο. Μάταια ο Διευθυντής προσπάθησε να τον σταματήσει, καλώντας τον στο γραφείο του να συζητήσουν το θέμα και να βρεθεί λύση που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δύο πλευρών. Ούτε να ακούσει ήθελε ο πατέρας και μπαίνοντας χωρίς άδεια στην τάξη του γιού του, επιτέθηκε στο δάσκαλο μπροστά στα έντρομα μάτια των ανήλικων παιδιών. Μάταια, ο 11χρονος προσπαθούσε να τραβήξει πίσω τον πατέρα του για να σταματήσει να κτυπά το δάσκαλο.

Μετά το επεισόδιο, τα παιδιά και οι δάσκαλοι τους βγήκαν στην αυλή για να διαδηλώσουν εναντίον της βίας στους σχολικούς χώρους.

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία έφθασε αμέσως στο σχολείο. Ο δάσκαλος αρνήθηκε να δώσει κατάθεση κι έτσι το Τμήμα Μικροπαραβάσεων της Α.Δ. Λάρνακας δεν μπορεί να προχωρήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης. Ωστόσο, σε παρέμβαση του ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Δημήτρης Μικελλίδης δήλωσε ότι ο συνάδελφος τους θα δώσει κατάθεση και το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας θα επιληφθεί της υπόθεσης και θα ζητήσει την επιβολή κυρώσεων. Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ καταδίκασε με δριμύτητα το επεισόδιο και τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τόνισε επίσης την ανάγκη για τη λήψη μέτρων ώστε να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων επεισοδίων στο μέλλον.

Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ