Μια ξεχωριστή από τις συνηθισμένες εκδήλωση προγραμματίζει για τον Απρίλιο το Γραφείο Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου θα ξεδιπλωθεί η πρωτότυπη και αστεία ιστορία ενός μυστηριώδους ληστή, που γλιστρά τα βράδια στα παιδικά δωμάτια, κλέβει απ’ τα παιδιά το γέλιο που τους περισσεύει και με αυτό παρασκευάζει ένα «άρωμα χαράς» για τα παιδιά που δεν είναι και τόσο τυχερά.

Το παραμύθι αφηγείται με πολύ χιούμορ και ιδιαίτερο στυλ ο γνωστός ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος, ενώ η περιγραφή της ευφάνταστης ιστορίας πλαισιώνεται από απλές αλλά σπιρτόζικες μελωδίες και τραγούδια που εκτελούνται ζωντανά στη σκηνή από επαγγελματίες μουσικούς.

Ο Γαργαληστής είναι ένα μουσικό παραμύθι για παιδιά αλλά και τους γονείς τους μιας και το κείμενο, η μουσική και οι στίχοι του δημιουργού, Δημήτρη Μπασλάμ, είναι απολαυστικά κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων από την αρχή μέχρι το τέλος της παράστασης.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου το Σάββατο, 11 Απριλίου 2009, στις 17:00. Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, στο τηλέφωνο 22894347.