Του Απόστολου Σκουρουπάτη
Προέδρου ΠΟΕΔ Λευκωσίας

Στο ίδιο έργο θεατές για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι, με πρωταγωνιστή και πάλι τον πρόεδρο της ΠΟΕΔ, κ. Δημήτρη Μικελλίδη. Για ακόμη μια φορά, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ και στέλεχος της ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορίας- διδασκαλικής παράταξης του ΔΗΣΥ- τράβηξε από τα συρτάρια του γραφείου του, το ήδη χρησιμοποιημένο – αλλά και καλογραμμένο ταυτόχρονα – αντικυβερνητικό σενάριο φαντασίας και ξεκίνησε έναν αδικαιολόγητο, άκαιρο και άστοχο «πόλεμο» εναντίον του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης Χριστόφια, με αφορμή αυτή τη φορά τους πρόσφατους διορισμούς δασκάλων, οι οποίοι ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 4 Ιουλίου από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.
Τα ίδια ακριβώς «λόγια» έλεγε την περσινή χρονιά για την Προδημοτική εκπαίδευση, αρχές Αυγούστου, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η στελέχωση των σχολείων από πλευράς ΥΠΠ, αναγκάζοντας τότε τη Γενική Διευθύντρια του ΥΠΠ να του απαντήσει δημόσια για τον αδικαιολόγητο τότε σάλο που δημιούργησε στα Μ.Μ.Ε., προκαλώντας πανικό στους άμεσα ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους.
Αυτή τη φορά επέλεξε τον κλάδο των δασκάλων για να δημιουργήσει νέο «σάλο» στις εφημερίδες αλλά και αδικαιολόγητο άγχος και πανικό στους άμεσα ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς, καταθέτοντας δικές του προσωπικές απόψεις εις το όνομα της Π.Ο.Ε.Δ., χωρίς να υπάρχει ΚΑΜΙΑ απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης.
Πραγματικά, κανένα πρόβλημα δεν θα υπήρχε, αν ο κύριος Μικελλίδης έλεγε αυτά που είπε κάτω από τον τίτλο του στελέχους της ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορίας ή του Δημοκρατικού Συναγερμού. Έχει, όμως, ξεπεράσει κάθε όριο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, έχει εξαντλήσει κάθε ίχνος υπομονής που μας είχε απομείνει για χάρη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ του κλάδου, αφού για πολλοστή φορά, την τελευταία χρονιά, χρησιμοποιεί τον τίτλο του Προέδρου της ΠΟΕΔ απλά και μόνον για να κάνει αντιπολίτευση, χωρίς να έχει εξουσιοδότηση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης. Εκφράζοντας μόνον μια μερίδα εκπαιδευτικών, σε καμία πλέον περίπτωση δε μπορεί να θεωρηθεί ότι εκπροσωπεί το σύνολο του διδασκαλικού κόσμου. Κατάφερε με τη συμπεριφορά του να διασπάσει την ΠΟΕΔ, σε μια κρίσιμη χρονικά καμπή για το διδασκαλικό κίνημα.
Ούτε επιδιώκω, ούτε θέλω να κάνω τον συνήγορο του Υπουργείου Παιδείας με αυτό το άρθρο, ας του απαντήσει άλλωστε το ίδιο το ΥΠΠ αν το επιθυμεί, θέλω όμως να καταθέσω ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες για τους διορισμούς δασκάλων, τις οποίες ο κύριος Μικελλίδης αγνοεί ή εντέχνως αποφεύγει να αναφέρει στο άρθρο του :

Διαβάστε Ολόκληρο το άρθρο…