Ένα από τα κύρια ζητήματα που εγέρθηκαν φέτος από την έναρξη της σχολικής χρονιάς ήταν τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν στα σχολεία μας για τη νέα γρίππη. Είναι γεγονός και χαιρετίστηκε από όλους, ότι έγκαιρα, από το καλοκαίρι, τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας ανακοίνωσαν και υλοποίησαν μέτρα, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συνεργάστηκαν, αποφεύχθηκε ο όποιος πανικός και είναι όλοι άξιοι συγχαρητηρίων.
Στις γραπτές οδηγίες που δόθηκαν στα σχολεία από το Υ.Π.Π. υπάρχει παράγραφος που συστήνει την αποφυγή συνωστισμών, κατά το δυνατό, ως προληπτικό μέτρο αποφυγής διάδοσης της ασθένειας. Ακριβώς γι’ αυτό το σημείο η ΠΟΕΔ ζήτησε από το Τμήμα διευκρινίσεις και συζήτηση αν θα έπρεπε να γίνουν σκέψεις για τις χριστουγεννιάτικες γιορτές, γιατί, πολύ λογικά, η συγκεκριμένη παράγραφος θα μπορούσε να ερμηνευθεί από τους διδασκαλικούς συλλόγους ότι αφορά και τη χριστουγεννιάτικη γιορτή, η οποία γίνεται στην καρδιά του χειμώνα και υπάρχει πολύ μεγάλος συνωστισμός παιδιών και γονιών.

Σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει απόφαση των αρμόδιων σωμάτων της Οργάνωσης για ακύρωση των γιορτών, όπως, δυστυχώς, μεταφέρθηκε στα ΜΜΕ και έγινε μείζον θέμα και βρέθηκε ο κλάδος στο στόχαστρο και άρχισε μια εντελώς αχρείαστη αντιπαράθεση.
Η  εισήγηση  της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ  είναι  το Υ.Π.Π. να καλέσει την ΠΟΕΔ σε μια συζήτηση στην οποία και είναι αναγκαίο να λάβει μέρος και εκπρόσωπος του Υπ. Υγείας, για να προληφθεί οποιαδήποτε ανεπιθύμητη κατάσταση. Παράλληλα, καλούμε και τους διδασκαλικούς μας συλλόγους να μη βιαστούν να πάρουν οποιεσδήποτε αποφάσεις ή να αρχίσουν από τώρα προγραμματισμούς για τη γιορτή. Εξάλλου, είναι καιρός να εφαρμόσουμε και τις οδηγίες τόσο της ΠΟΕΔ όσο και του Υπουργείου για σύντομες και λιτές γιορτές που δεν απαιτούν, ούτε προγραμματισμό από δυο μήνες πριν, ούτε πολλές πρόβες και χάσιμο διδαχτικού χρόνου. Ιδιαίτερα φέτος, με το δεδομένο της νέας γρίππης, από την εξέλιξη της οποίας, θα εξαρτηθούν πολλές καταστάσεις .

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ