Επιτέλους, ΠΑΔΕΔ και ΑΚΙΔΑ, άλλαξαν τη αρνητική τους στάση απέναντι στην επιμόρφωση στα Νέα Αναλυτικά, και ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ αποφάσισε σήμερα όπως αρθεί το μέτρο της αναστολής της συμμετοχής των δασκάλων στην επιμόρφωση. Από τη Δευτέρα 15/11/2010 ξεκινά κανονικά η επιμόρφωση των συναδέλφων στα Νέα Αναλυτικά, και με τη συναίνεση της ΠΟΕΔ.  Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας με σημερινή του εγκύκλιο ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς ότι τις ημερομηνίες 21 και 22 Δεκεμβρίου 2010 καθώς και την7η Ιανουαρίου 2011, οι μαθητές δεν θα έρθουν στο σχολείο και όλοι οι εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν σε σεμινάρια επιμόρφωσης στα Νέα Αναλυτικά.
Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών νιώθει απόλυτα δικαιωμένη με την εξέλιξη αυτή, αφού αποδείχτηκε και στην πράξη ότι τα “μεγάλα προβλήματα που είχε η διαδικασία της επιμόρφωσης” , όπως ΠΑΔΕΔ και ΑΚΙΔΑ ισχυρίζονταν τόσες μέρες χωρίς να τα ονομάζουν επίσημα για να μπορεί ο κόσμος να τους κρίνει, ήταν απορίες και ερωτηματικά που τα στελέχη των δύο αυτών κινήσεων είχαν και ήθελαν να διευκρινιστούν από επίσημα χείλη. Σύντομα θα επανέλθουμε με επίσημη ανακοίνωση της κίνησης και θα παρουσιάσουμε όλα όσα έθεσαν στις επίσημες συναντήσεις, έτσι ώστε να καταλάβουν και οι συνάδελφοι ότι δεν υπήρχε ΄καμία σοβαρή δικαιολογία για την απόφασή τους αυτή.
Παρόλα αυτά, παρά την ταλαιπωρία, την αναστάτωση και την ανησυχία που δημιούργησαν όλες αυτές τις ημέρες με τη στάση τους και τις αποφάσεις τους, χαιρετίζουμε το γεγονός ότι και την υστάτη αναγνώρισαν το λάθος τους και αναθεώρησαν τις απόψεις τους.
Γραφείο Τύπου Προοδευτικής
11/11/2010