Η θεατρική ομάδα ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ Π.Ο.Ε.Δ Λευκωσίας παρουσιάζει τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010, στη Νέα Σκηνή Θ.Ο.Κ, στα Λατσιά, στις 8 το βράδυ, την παράσταση «Ο Σπανός τζιαι οι σαράντα δράτζιοι» στα πλαίσια της τελικής φάσης του 23ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου που διοργανώνει ο Θ.Ο.Κ.
Η παράσταση βασίζεται στο γνωστό λαϊκό παραμύθι από το βιβλίο του χαράκτη Χαμπή σε διασκευή Δημήτρη Ξύστρα και σκηνοθεσία Νίκου Νικολαϊδη. Η υπόθεση του έργου στηρίζεται στην προσπάθεια ενός αδύναμου φαινομενικά Σπανού (νεαρού χωρίς γένια) να νικήσει σαράντα τρομερούς δράκους που έχουν κόψει το νερό από το χωριό. Είναι στην ουσία ένα αλληγορικό παραμύθι που υμνεί την εξυπνάδα και την πίστη σε ιδανικά και αξίες σε αντίθεση με την επίδειξη κακίας και αδικίας από τον δυνατό. Στο έργο τους ρόλους ερμηνεύουν δάσκαλοι ερασιτέχνες ηθοποιοί που αγαπούν το θέατρο και το υπηρετούν όσο πιο καλά μπορούν.
Η παράσταση έχει παρουσιαστεί στο πανελλήνιο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου στην Κρήτη τον περασμένο Σεπτέμβριο όπου απέσπασε πολλά βραβεία ανάμεσα στα οποία, αυτό της καλύτερης παράστασης, το μεγάλο βραβείο της εταιρείας Ελλήνων θεατρικών Συγγραφέων και το βραβείο κοινού.
Οι Σκηνοβάτες θα συνεχίσουν τις παραστάσεις του έργου για ακόμα μερικούς μήνες σε όλη την Κύπρο. Η παράσταση τη Δευτέρα 6.12.2010 είναι δωρεάν αλλά απαραίτητη είναι η κράτηση θέσεων. Για πληροφορίες στα τηλέφωνα: 99431467 και 99467674.
Την παράσταση στηρίζει η ΟΠΑΠ Κύπρου.
30/11/2010