Με τη στάση τους αφήνουν εκτεθειμένους συναδέλφους, επιχειρούν να προκαλέσουν πανικό και διχόνοια ανάμεσα στους δασκάλους :

Γκάφα ΔΗΚΙ : Ενέγραψε το θέμα της 0,5 της εξομοίωσης στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΕΔ και ο εκπρόσωπός της στην Εκτελεστική Γραμματεία στην συνάντηση με την ΕΕΥ έθεσε το θέμα. Άνοιξε το θέμα της 0,5 μονάδας για την εξομοίωση η ΠΟΕΔ, μετά από πρόταση της ΔΗΚΙ και ΟΧΙ η ΕΕΥ. Για πιο λόγο, ακόμα δεν έχουμε καταλάβει;
 
Γκάφα ΠΑΔΕΔ :  Με ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της έδωσε δημοσιότητα στο όλο θέμα. Έμμεσα προσπάθησε να καρπωθεί πολιτικά το όλο ζήτημα.
 
Γκάφα ΑΚΙΔΑ : Απάντησε στην ΠΑΔΕΔ, πήρε θέση υπέρ της διατήρησης της 0,5 μονάδας και ξεκίνησε να κατηγορεί τις υπόλοιπες κινήσεις, ότι δε σέβονται τον κόπο των συναδέλφων που παρακολούθησαν την εξομοίωση.
Όλες αυτές οι γκάφες δημιούργησαν ένα θέμα το οποίο σε μερικούς συναδέλφους, αν υπάρξουν εξελίξεις, μπορεί να τους στοιχίσει την προαγωγή. Για προεκλογικούς λόγους έστησαν ένα γελοίο. σκηνικό και παίζουν με το μέλλον των συναδέλφων. Η ΔΙΚΗ δημιούργησε το φάντασμα και η ΑΚΙΔΑ το κυνηγά με μανία, στο βάθος όμως οι συνάδελφοι να αγωνιούν για τη 0,5 μονάδα και πιθανή προαγωγή, μόνον και μόνον για τις γκάφες τους.
Η τοποθέτηση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ήταν ξεκάθαρη στο Δ.Σ. : “Να μείνουν τα πράγματα ως έχουν και αν προκύψει ζήτημα να πάρει θέση το Δ.Σ.. Ταυτόχρονα το Διοικητικό Συμβούλιο να πάρει νομική συμβουλή για να είναι έτοιμο να αντιδράσει αν προκύψει ζήτημα”. Αυτή η τοποθέτηση δεν νομίζουμε να είναι ποντιοπιλατική και φυσικά δεν είναι εναντίων της παραχώρησης της 0,5 για την εξομοίωση. 
 
Αυτό φαίνεται η ΑΚΙΔΑ δε μπορεί να το κατανοήσει ή επιλέγει να το ερμηνεύσει προεκλογικά όπως τη βολεύει για να πληρώσει πολιτικό κόστος η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και να καρπωθεί “ψήφους” η ΑΚΙΔΑ. 
 
Πραγματικά μας λυπεί η όλη στάση της ΑΚΙΔΑ, η οποία, αγχωμένη και πανικοβλημένη , θυσιάζει τα πάντα στο βωμό της προεκλογικής της εκστρατείας.