Νέοι Εκπαιδευτικοί – Αντικαταστάτες:
Δεσμευόμαστε για την τριετία 2011-2014
Νέες και Νέοι Συνάδελφοι,
Η Αγωνιστική Συνεργασία Προοδευτικής Αγώνα απευθύνεται σε όλους εσάς ανεξάρτητα από την ιδεολογική, πολιτική ή κομματική τοποθέτησή σας. Το κριτήριο μας δεν είναι αυτό. Το πιο βασικό κριτήριο είναι η αγωνιστική διάθεση, η μαχητικότητα, η διεκδικητικότητα, η θέληση για στήριξη του δημόσιου σχολείου και η θετική συμβολή στη μεγάλη προσπάθεια για προώθηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, που την έχει ανάγκη το δημόσιο σχολείο και ο τόπος μας. Στόχος μας η ολοκλήρωση της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης, η αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας, η υπεράσπιση του κύρους και της αξιοπρέπειας του μαχόμενου εκπαιδευτικού. 
Απευθυνόμενοι στη νέα γενιά συναδέλφων, στο μέλλον της ΠΟΕΔ και της Εκπαίδευσης, δηλώνουμε για ακόμη μια φορά ότι είμαστε δίπλα σας, μαζί σας, μπροστάρηδες του αγώνα σας για επαγγελματική αποκατάσταση και ομαλή ένταξη στη μεγάλη διδασκαλική οικογένεια. Οι έγνοιες και οι ανησυχίες οι δικές σας είναι και δικές μας. Το άγχος και η αγωνία για διορισμό ή μονιμοποίηση είναι και δικό μας. Τα προβλήματα σας είναι και δικά μας. Οι αγώνες σας είναι και δικοί μας αγώνες και αποτελούν προτεραιότητά μας. 
Μακριά από παχουλά λόγια, κούφιες υποσχέσεις και την προεκλογική “θαθολογία”, εμείς αντιπαραβάλλουμε τα έργα και τις πράξεις που διαχρονικά έχουμε κάνει για τους νέους συνάδελφους όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί για την Αγωνιστική Συνεργασία Προοδευτικής Αγώνα οι νέοι συνάδελφοι – αντικαταστάτες ή συμβασιούχοι – αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Οικογένειας της ΠΟΕΔ και όχι ξένο σώμα όπως σας θεωρούν άλλες κινήσεις.
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]