Νέα επίθεση από το ΔΗΣΥ στα κεκτημένα του κλάδου

Σε δημόσια παραδοχή προχώρησε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης, στην τηλεόραση του ΡΙΚ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός εισηγείται Μείωση των Κλιμάκων Εισδοχής των νεοεισερχομένων εκπαιδευτικών, τοποθέτηση που και στο παρελθόν είχε εκφράσει και ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Ταυτόχρονα, ο ΔΗΣΥ εισηγείται αλλαγή του συστήματος εισφορών των νεοεισερχομένων και διατήρηση των απολαβών των υψηλόμισθων υπαλλήλων χωρίς αυξήσεις για τα επόμενα δύο χρόνια. Επιπλέον, ο ΔΗΣΥ ήταν πρωτεργάτης στην αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης στο 63 χρόνια στη Μέση Εκπαίδευση.

Με απλά λόγια ο Δημοκρατικός Συναγερμός εισηγείται να μειωθούν οι απολαβές των νέων εκπαιδευτικών, να αυξηθούν οι εισφορές τους στο ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων και να αφυπηρετούν στα 63 τους. Επιπλέον, όλοι οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι για το ΔΗΣΥ θεωρούνται υψηλόμισθοι, να μην πάρουν αυξήσεις για τα επόμενα δύο χρόνια. 

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών εκφράζει την έντονη αντίθεσή της με τις προτάσεις που εισηγείται ο ΔΗΣΥ, ο οποίες έχουν ως μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου και των μεγαλοεπιχειρηματιών του Ιδιωτικού τομέα. Είναι σε όλους μας γνωστό ότι στην πράξη , οποιαδήποτε μείωση μισθών στο δημόσιο τομέα και οποιαδήποτε αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης στη δημόσια υπηρεσία προκαλεί αλυσιδωτές επιδράσεις στον ιδιωτικό τομέα και επιφέρει αντίστοιχες μειώσεις μισθών και αντίστοιχες αυξήσεις του ορίου αφυπηρέτησης.

Με αφορμή και δικαιολογία την οικονομική κρίση, ο ΔΗΣΥ βρήκε την ευκαιρία να επαναφέρει τις νεοφιλελεύθερες προτάσεις του για την Οικονομία. Προτάσεις που επί διακυβέρνησης Κληρίδη δεν είχε καταφέρει να εφαρμόσει λόγω της έντονης αντίδρασης του φοιτητικού και νεολαιίστικου κινήματος.

 Αν ο ΔΗΣΥ, νοιαζόταν πραγματικά για τα δημόσια οικονομικά, θα ψήφιζε τα νομοσχέδια για φορολόγηση του πλούτου που κατέθεσε πέρσι στη βουλή η κυβέρνηση και δεν θα “αναζητούσε” άλλους τρόπους και άλλα μέτρα για αντιμετώπιση της Οικονομικής Κρίσης.

Ταυτόχρονα, διερωτόμαστε ποια είναι η θέση της ΠΑΔΕΔ – Πρωτοπορία για τη μείωση των κλιμάκων εισδοχής, την αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης και της παγιοποίησης των μισθών μας, η οποία στην τελευταία ανακοίνωσή της για την οικονομική κρίση, αναφέρει ότι το ΔΗΚΟ και το ΑΚΕΛ αποφάσισαν να συνεισφέρουν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι 70 εκατομμύρια, αλλά καμία αναφορά δεν κάνει στις προτάσεις του ΔΗΣΥ και στην όλη αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι εκπαιδευτικοί από το ΔΗΣΥ. Εμείς απλά θυμίζουμε ότι τα μόνα κόμματα που δέχθηκαν και συναντήθηκαν με την ΠΟΕΔ και δεσμεύτηκαν ότι δε θα ψηφίσουν οτιδήποτε δεν αποτελεί προϊόν συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και Συντεχνιών, ήταν το ΑΚΕΛ και η ΕΔΕΚ. ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ ούτε καν μπήκαν στον κόπο να συναντήσουν την ΠΟΕΔ.

Στα πλαίσια αυτά, καλούμε την ΠΟΕΔ να υλοποιήσει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και να καταγγείλει δημόσια αυτούς που βάλλουν ενάντια στα κεκτημένα του κλάδου. Ταυτόχρονα, επιβάλλεται η επαναλειτουργία του Φορέα κατά της μείωσης των κλιμάκων εισδοχής των νέων επιστημόνων στη δημόσια υπηρεσία για να μην ξανασυμβεί αυτό που συνέβηκε το προηγούμενο καλοκαίρι, με τη βουλή να ψηφίζει την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στη Μέση Εκπαίδευση, αγνοώντας την κυβέρνηση, την πλειοψηφία των καθηγητών και τις απόψεις του νεολαιίστικου κινήματος.

 Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών για μια ακόμη φορά δηλώνει πανέτοιμη για δυναμικό αγώνα, ενάντια σε αυτούς που με νεοφιλελεύθερες πολιτικές προσπαθούν να βάλουν το χέρι τους στην τσέπη μας προς όφελος του κεφαλαίου. 

 Γραφείο Τύπου Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών
28/04/2011