ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Επίσκεψη Δημητρίου στο Δημοτικό Σταυρού
Την πιλοτική εφαρμογή των νέων αναλυτικών προγραμμάτων, παρακολούθησε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου, στη διάρκεια επίσκεψής του στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού, όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το μάθημα «Αγωγή ζωής-υγεία».

Ο Υπουργός σε δηλώσεις του, παρατήρησε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο οργανώνεται η τάξη με τα νέα αναλυτικά προγράμματα σε σχέση με τα παλιά.

«Η τάξη είναι ανοιχτή, τα θρανία δεν είναι παραταγμένα, οι μαθητές δουλεύουν σε μικρές ομάδες και όλη η τάξη μαζί, επανασυνέρχεται σαν ομάδα. Εκεί συζητούν θέματα που έχουν να κάνουν με την κατανόηση της ζωής σε βασικές λειτουργίες της, όπως είναι η φιλία, η συνεργασία, η κοινή λύση προβλημάτων. Τα παιδιά μιλούν, εκφράζουν τα συναισθήματά τους», ανέφερε ο Υπουργός.

Αυτό, είπε, σημαίνει συνολική συνθετική μάθηση, καθώς σε ένα τέτοιο μάθημα, όπως η αγωγή ζωής-υγεία, το οποίο φαίνεται να μη σχετίζεται με τα ελληνικά, υπάρχει συστηματική διδασκαλία και χρήση της ελληνικής. Ο κ. Δημητρίου μίλησε για ενθουσιασμό εκ μέρους των δασκάλων αλλά και των μαθητών αναφορικά με τις νέες μεθόδους που εφαρμόζονται.

Τα νέα αναλυτικά προγράμματα θα εφαρμοστούν σε όλα τα δημοτικά σχολεία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

26/05/2011 – 10:46
Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ