Τα τελευταία 2 χρόνια, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νικόλας Παπαδόπουλος, βάλθηκαν να μας πείσουν ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν συνεισφέρουν ΤΙΠΟΤΑ στο ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων , αποτελούν την αιτία δημιουργίας της οικονομικής κρίσης και ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα είναι ο λόγος που θα “καταρρεύσει” η οικονομία της Κύπρου.
• Έπεισαν το λαό ότι οι δημόσιοι Υπάλληλοι δεν συνεισφέρουν ΤΙΠΟΤΑ στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων : Αυτές είναι οι αποκοπές από τις απολαβές μας ! 4,5 % των απολαβών των δημοσίων Υπαλλήλων πάει στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις και στο Ταμείο Χήρων και Ορφανών.
• Έπεισαν το λαό ότι οι δημόσιοι Υπάλληλοι λαμβάνουν διπλές και τριπλές πλουσιοπάροχες συντάξεις! Διπλές και τριπλές συντάξεις λαμβάνουν καμιά 100 άτομα και συμφωνούμε απόλυτα να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ. Τώρα πως μπορεί να θεωρηθεί πλουσιοπάροχη η σύνταξη των 2300 ευρώ , που λαμβάνει ένας διευθυντής δημοτικής εκπαίδευσης μετά από 40 χρόνια εργασίας, ΜΟΝΟΝ αυτοί οι δύο γνωρίζουν. Ορίστε ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης και του ΕΦΑΠΑΞ των δημοσίων υπαλλήλων.
“Το σπάταλο κράτος”
Μιλάνε διαρκώς για το σπάταλο κράτος, το οποίο επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με την αύξηση του κρατικού μισθολογίου. Ποιος δημιούργησε αυτό το σπάταλο κράτος κύριε Νεοφύτου και κύριε Παπαδόπουλε; Δεν είναι η δική σας κυβέρνηση κύριε Νεοφύτου που για εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων αύξησε των αριθμό των Δημοσίων Υπαλλήλων ; Δεν είναι η κυβέρνηση του πατέρα σας κύριε Παπαδόπουλε που συνέχισε αυτή την πολιτική; Δεν είναι η κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια που σταμάτησε και μείωσε τις προσλήψεις στο Δημόσιο; Ποιος δημιούργησε αυτό το σπάταλο και “υδροκέφαλο” κράτος κύριοι;