Λάμπρου Στεφάνου, Μέλος Δ.Σ. ΠΟΕΔ

Για άλλη μια φορά παρακολουθήσαμε την κακής ποιότητας ταινία, που ακούει στο όνομα «συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ». Απ’ εκείνες τις ταινίες που πριν καλά καλά ξεκινήσουν γνωρίζεις την τελική έκβαση. Απ’ εκείνες τις ταινίες που επιφυλάσσουν ελάχιστες έως καθόλου εκπλήξεις. Πολλοί, «σπουδαίοι» ηθοποιοί, που έμαθαν καλά το ρόλο και τις ατάκες τους. Ηθοποιοί που εποφθαλμιούν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και διεκδικούν την πρώτη θέση στους τίτλους του τέλους. 
Να λοιπόν οι τίτλοι του τέλους:
  •  Επαναβεβαίωση του απόλυτου αρνητισμού της ΠΟΕΔ ως προς την καταβολή της όποιας εισφοράς. Ηρωικό ΟΧΙ σε όλα. Έπαιξαν: ΠΑΔΕΔ – ΑΚΙΔΑ ή ΑΚΙΔΑ – ΠΑΔΕΔ. 
  •   Η ΠΟΕΔ θα συζητήσει την όποια εισφορά του διδασκαλικού κλάδου, μόνο όταν εκπληρωθούν προϋποθέσεις όπως: αύξηση του ΦΠΑ από 15% σε 17%, ιδιωτικοποίηση ΡΙΚ και ΑΗΚ. Γελιοποίηση της ΠΟΕΔ. Έπαιξαν: ΑΚΙΔΑ – ΠΑΔΕΔ ή ΠΑΔΕΔ – ΑΚΙΔΑ. 
  •  Η ΠΟΕΔ θα καθορίσει τη θέση και τις προτάσεις της επί των διαφόρων μέτρων για τη στήριξη της κυπριακής οικονομίας μόνο όταν κληθεί στο διάλογο. Εκ του ασφαλούς συνδικαλισμός. Σιωπηλή ανοχή ενόψει της επιβολής των μέτρων. Έπαιξαν: ΠΑΔΕΔ – ΑΚΙΔΑ ή ΑΚΙΔΑ – ΠΑΔΕΔ. 
  •   Διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων που να έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα. Αφαίρεση του δικαιώματος των συναδέλφων να εκφράσουν (μέσω ψηφίσματος) τη συμφωνία ή διαφωνία τους ως προς την καταβολή της έκτακτης εισφοράς. Έπαιξαν: ΑΚΙΔΑ – ΠΑΔΕΔ ή ΠΑΔΕΔ – ΑΚΙΔΑ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο…

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]