Ως νεοεισερχόμενοι εκπαιδευτικοί (συμβασιούχοι, επί δοκιμασία, αντικαταστάτες, αδιόριστοι) δηλώνουμε την κάθετη αντίθεση μας με το προτεινόμενο μέτρο για μειώσεις των κλιμάκων εισδοχής των νεοεισερχομένων στο δημόσιο, που προωθείται τις τελευταίες μέρες ενώπιoν της Βουλής. Αντιλαμβανόμενοι πλήρως τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνά η χώρα μας, ως Παιδαγωγοί τούτου του νησιού είμαστε πρόθυμοι να διδάξουμε με το παράδειγμά μας την κυπριακή κοινωνία, είμαστε πρόθυμοι να εισφέρουμε αυτά που μας αναλογούν, όμως σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε πρόθυμοι να ξεπουλήσουμε τη νέα γενιά εκπαιδευτικών και μαζί την αξιοπρέπειά μας με μόνιμες μειώσεις.

Η μείωση των κλιμάκων εισδοχής στη Δημόσια Υπηρεσία αποτελεί κατάφορη αδικία για όλους τους νεοεισερχόμενους, αφού άτομα με ίδιο πτυχίο, ίδια προσόντα και ίδιους όρους εργασίας θα αμείβονται διαφορετικά, ενώ την ίδια στιγμή θυματοποιείται η νέα γενιά, αφού σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα, οι συνεισφορές των νέων αυξάνονται και ο μισθός μειώνεται. Το συγκεκριμένο μέτρο επιφέρει την αποκοπή εισοδημάτων από εκείνες τις ομάδες πληθυσμού με τις περισσότερες οικονομικές ανάγκες. Παράλληλα, η υιοθέτηση ενός τέτοιου μέτρου θα μειώσει ταυτόχρονα και αλυσιδωτά τους μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ τέλος οι μειώσεις των κλιμάκων δημιουργούν εκπαιδευτικούς δύο και τριών ταχυτήτων, με όλες τις συνεπακόλουθες συνέπειες εντός της σχολικής μονάδας. Το σύνολο των εκπαιδευτικών αρνείται τον άδικο διαχωρισμό, που ναρκοθετεί το μέλλον μας αλλά και την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας.

Επανατονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση πως η Παιδεία συνιστά την ύψιστη επένδυση του τόπου και σε καμία περίπτωση δεν ανεχόμαστε να θεωρείται ως σπατάλη δημοσίου χρήματος. Τυχόν επιμονή στο άδικο και αντινεανικό αυτό μέτρο, θα μας βρει ξανά στους δρόμους.

Με βάση τα πιο πάνω καλούμε για μια ακόμη φορά την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην κατάθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και την ίδια στιγμή καλούμε και τη Βουλή των Αντιπροσώπων όπως καταψηφίσει ένα τέτοιο νομοσχέδιο, εάν και εφόσον παρουσιαστεί ενώπιον της ή τουλάχιστον να εξαιρέσει το νευραλγικό τομέα της εκπαίδευσης από ένα τέτοιο μέτρο.

Ομάδα πρωτοβουλίας νεοεισερχομένων εκπαιδευτικών

Κοινοποίηση: Κοινοβουλευτικά κόμματα, Υπ. Οικονομικών, Επιτροπή Οικονομικών Βουλής, ΜΜΕ