•  Η Αγωνιστική Συνεργασία στηρίζει την κλιμάκωση των μέτρων με δυναμικές αντιδράσεις, ενάντια στη μείωση των κλιμάκων εισδοχής των νέων , για επανένταξη των νεοεισερχομένων στο επαγγελματικό σχέδιο σύνταξης και για αντίστοιχη συνεισφορά της πλουτοκρατίας στην κρίση.
  • Απαιτούμε τη δημιουργία κοινού εργατικού μετώπου, των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων με ΠΑΣΥΔΥ – ΠΕΟ και ΣΕΚ.
  • Ουδέποτε η Αγωνιστική Συνεργασία στήριξε ή ψήφισε στο Διοικητικό Συμβούλιο μέτρα ενάντια στην επιμόρφωση, ενάντια στο έργο του εκπαιδευτικού ή ενάντια στους μαθητές μας. Επαναφέρουμε την πάγια θέση μας για εξαίρεση της επιμόρφωσης από τα μέτρα της ΠΟΕΔ και καλούμε ΟΛΕΣ τις κινήσεις να τη στηρίξουν μετά και από την καθολική αντίδραση των μελών της ΠΟΕΔ.

 Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συνεργασίας Προοδευτικής Αγώνα :

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ως Αγωνιστική Συνεργασία στηρίξαμε και εξακολουθούμε να στηρίζουμε ένθερμα τον αγώνα των εκπαιδευτικών και κατ’ επέκταση των εργαζομένων, ώστε να μην εναποτεθεί μόνο στους δικούς τους ώμους το βάρος της εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών. Την ίδια ώρα απαιτήσαμε και εξακολουθούμε να απαιτούμε τη συνεισφορά της πλουτοκρατίας προς αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης που διέρχεται ο τόπος μας. 
Ταυτόχρονα, επαναδιατυπώνουμε τη θέληση και την ετοιμότητά μας να συνεχίσουμε και να εντίνουμε τον αγώνα των δυναμικών κινητοποιήσεων που μαζί με τις άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις ξεκινήσαμε στις 27 Σεπτεμβρίου 2011. Αυτός ο αγώνας πρέπει να βρει όλους τους εργαζόμενους ενωμένους ενάντια στην πλουτοκρατία και τους εκπροσώπους της, γι’ αυτό επιβάλλεται μια ύστατη προσπάθεια από πλευράς ΠΟΕΔ για αποκατάσταση των σχέσεων της με ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ και ΠΕΟ.
Εντούτοις, δεν μπορούμε ως Αγωνιστική Συνεργασία να κωφεύουμε απέναντι στη δριμεία κριτική των συναδέλφων σε σχέση με τα υπόλοιπα μέτρα που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο. Θεωρούμε πως κάποια από τα μέτρα δεν επεξηγήθηκαν επαρκώς (π.χ. μποϊκοτάζ αγοράς), ώστε να γίνει αντιληπτό το σκεπτικό υιοθέτησής τους, ενώ άλλα μέτρα, τα οποία επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου, επί της ουσίας αποδείχτηκε πως δεν μπορούν να γίνουν αποδεχτά από τους συναδέλφους. Ιδιαίτερα, η πλειοψηφική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για αποχή από τα σεμινάρια επιμόρφωσης σε σχέση με την εφαρμογή των Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων, όχι μόνο δεν ενίσχυσε το δίκαιο αγώνα μας, αλλά διαφαίνεται πως προκάλεσε και προκαλεί σειρά αρνητικών επιπτώσεων:

Διαβάστε Ολόκληρη την Ανακοίνωση