Ανακοίνωση σε pdf

Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά………
Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καταδικάζει με τον πιο κατάφορο τρόπο τις καταστροφικές αποφάσεις του EUROGROUP για επιβολή φόρου αλληλεγγύης σε όλους ανεξαιρέτως τους καταθέτες στην Κύπρο. Με μεγάλη μας λύπη και ανησυχία τονίζουμε ότι το χαράτσι στις καταθέσεις δεν είναι το μοναδικό μέτρο που έχει αποδεχθεί η κυπριακή κυβέρνηση, αλλά το πακέτο «διάσωσης» της Κύπρου φαίνεται να περιλαμβάνει μια σειρά από αντιεργατικά μέτρα, όπως σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών, μειώσεις μισθών και συντάξεων κ.α., τα οποία οδηγούν την κυπριακή κοινωνία στην καταστροφή.
Δεν είχαμε καμία απολύτως αμφιβολία για το ποιοι είναι στην πραγματικότητα οι Ευρωπαίοι «Εταίροι» μας και ποιος είναι ο πραγματικός τους σκοπός. Καλούμαστε καθημερινά να διδάσκουμε τους μαθητές μας ευρωπαϊκές αρχές όπως την κοινοτική και κοινωνική αλληλεγγύη, αρχές που φαίνεται ότι μόνο εμείς τις αντιλαμβανόμαστε και εφαρμόζουμε. Δυστυχώς οι Ευρωπαίοι «Εταίροι» αντί να μας αντιμετωπίζουν ως ισότιμο μέλος της ΕΕ συμπεριφέρονται ως αποικιοκράτες οι οποίοι θέλουν να κατασπαράξουν την Κύπρο και τον λαό της.
Αυτό που πραγματικά μας ξενίζει είναι γιατί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε αυτούς τους όρους, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο επιχειρεί να τους επιβάλλει στον Κυπριακό Λαό, θέτοντας ψευδοδιλλήματα και απειλές περί χρεοκοπίας. Αναμένουμε ότι πολύ σύντομα θα αποδεχτεί, θέτοντας κάποια άλλα ψευδοδιλλήματα, τις απολύσεις εκπαιδευτικών και κλείσιμο σχολείων, προτάσεις που τέθηκαν από το ΔΝΤ. Στην πραγματικότητα το δίλλημα που τίθεται απέναντι στον Κυπριακό Λαό είναι αποδοχή των όρων της Τρόικας και υποταγή στις ορέξεις τους ή αξιοπρέπεια και αναζήτηση λύσεων εκτός Τρόικας. Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών απορρίπτει τις όποιες επιλογές οι οποίες οδηγούν στη φτωχοποίηση της Κύπρου, την απεμπόληση της κρατικής κυριαρχίας και στο ξεπούλημα του Φυσικού μας Πλούτου στους νεοαποικιοκράτες.
Δεν αρνούμαστε να συνεισφέρουμε για τη σωτηρία της πατρίδας μας, ήδη το έχουμε κάνει αρκετές φορές, φτάνει αυτή η συνεισφορά να διασφαλίζει πραγματικά το μέλλον της Κύπρου, χωρίς δηλαδή να υπάρχει ο φόβος και ο τρόμος επόμενων μνημονίων. Για την Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ο μοναδικός τρόπος να επιτευχθεί αυτό είναι με λύσεις εκτός Τρόικας. Προς αυτή την κατεύθυνση, καλούμε την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, όπως κινηθούν άμεσα, έτσι ώστε να απεγκλωβιστεί η Κύπρος από τα πλοκάμια της Τρόικας.
Ως εκ τούτου, το πρώτο βήμα πρέπει να είναι η απόρριψη από τη Βουλή του απαράδεκτου νομοσχεδίου για επιβολή εφάπαξ φόρου επί των καταθέσεων, το οποίο η κυβέρνηση Αναστασιάδη και το ΔΗΣΥ έχουν αποδεχθεί. Για το σκοπό αυτό, η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, δηλώνει παρών στις οργανωμένες κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για σήμερα Τρίτη 19/3/2013 και ώρα 17:30 έξω από το κτήριο της Βουλής και καλεί τον εκπαιδευτικό κόσμο όπως δώσει σύσσωμο το παρών του. Ταυτόχρονα, καλούμε την ΠΟΕΔ όπως τοποθετηθεί άμεσα επί των ραγδαίων εξελίξεων και όπως οργανωμένα εξαγγείλει και αυτή με τη σειρά της τα δικά της μέτρα αντίδρασης.
19/3/2013