Γραπτή δήλωση Χρίστου Χριστοφίδη (Υπ. Γραφείου Παιδείας ΑΚΕΛ) για τους διορισμούς με σύμβαση :

“Οι χθεσινές τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών Δημοτικής αποδεικνύουν αυτό για το οποίο ως ΑΚΕΛ είχαμε προειδοποιήσει εδώ και μερικούς μήνες: με βάση τους χθεσινούς διορισμούς δεκάδες συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης περνούν στην ανεργία παρά της περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού.
Παρά τις προειδοποιήσεις μας και παρά τις εισηγήσεις μας για λήψη συγκεκριμένων μέτρων από μέρους του αρμόδιου Υπουργείου η κυβέρνηση παραμένει μόνο στις διακηρύξεις. Υπενθυμίζουμε ότι ήταν ρητή δέσμευση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού πως κανένας συμβασιούχος ή έκτακτος εκπαιδευτικός δεν θα έμενε στην ανεργία και για το λόγο αυτό επέβαλλαν σε όλους τους δασκάλους και καθηγητές επιπλέον περικοπή στους μισθούς τους. Η κατάσταση με αδιόριστους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς αναμένεται να είναι πολύ χειρότερη με τους συμβασιούχους καθηγητές στη Μέση Εκπαίδευση.
Απευθύνουμε ακόμα μια φορά έκκληση προς τον Υπουργό Παιδείας, έστω και την υστάτη, να προχωρήσει στη λήψη εκείνων των μέτρων που είναι απαραίτητα ώστε να μην οδηγηθούν στις λίστες της ανεργίας ακόμα μερικές εκατοντάδες εκπαιδευτικοί. Παράλληλα έχουμε χθες γίνει αποδέκτες πολλών και συγκεκριμένων πληροφοριών και καταγγελιών για αναξιοκρατικές αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Θα μελετήσουμε τις καταγγελίες και θα επανέλθουμε στο θέμα».