Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών εύχεται στους εκπαιδευτικούς και σε όλο τον κόσμο ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, με υγεία και ευτυχία. Ευχή όλων μας είναι το 2014 να φέρει καλύτερες μέρες στην πατρίδα μας και το λαός.

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, συναισθανόμενη τις δυσκολίες και τα προβλήματα που δημιουργεί η παρουσία της Τρόικας στην Κύπρο, δηλώνει για ακόμη μια φορά ότι θα αντισταθεί με όλες τις δυνάμεις στην όποια προσπάθεια επιβολής νέων αντιεργατικών μέτρων.
Η νέα χρονιά μας βρίσκει αντιμέτωπους νε σωρεία προβλημάτων στην Εκπαίδευση. Νέες μειώσεις μισθών, αύξηση τελών και φόρων, προσπάθεια αλλαγής του τρόπου διορισμού, φόβοι νέων απολύσεων εκπαιδευτικών, προσπάθεια κατάργησης ωφελημάτων και φυσικά ένας στενός, αντιαναπτυξιακός προϋπολογισμός για την Παιδεία, είναι μερικά από τα πολλά ανοικτά μέτωπα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Παρόλαυτα, οι απειλές και τα ψευδοδιλλήματα που συνεχώς κάποιοι, εντός και εκτός Κύπρου, φέρνουν ενώπιον μας, δεν μας πτοούν. Προτιμούμε να αγωνιστούμε και να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, παρά να σηκώσουμε λευκή σημαία και να δεχόμαστε με τη μεγαλύτερη ευκολία αυτά που θέλουν να μας επιβάλουν, πάντα με πρόσχημα και δικαιολογία την οικονομική κρίση.
Καλούμε σύσσωμο τον Εκπαιδευτικό Κόσμο, να ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ.  Απαιτούμε να σταματήσουν οι περικοπές μισθών και ωφελημάτων. Διεκδικούμε την επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων μας. Ζητούμε τον τερματισμό των περικοπών στην Παιδεία.

Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!