Οι απειλές και οι εκβιασμοί του Υπουργού Παιδείας ΔΕΝ θα περάσουν!
Καταθέτουμε πρόταση στο Δ.Σ. της ΠΟΕΔ για λήψη δυναμικών μέτρων αντίδρασης.
Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την προσπάθεια του Υπουργού Παιδείας, κ. Κώστα Καδή, να εξασφαλίσει την «σιωπή» της ΠΟΕΔ για τα όσα απαράδεκτα έγιναν όλο αυτό το διάστημα με το Νέο Σχέδιο Διορισμού, μέσω εκβιασμών και απειλών. Συγκεκριμένα, και ενώ όλα έχουν γίνει και ψηφιστεί με τον τρόπο που τα έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση και η ΤΡΟΙΚΑ για το Νέο Σχέδιο Διορισμού στην Εκπαίδευση, ο Υπουργός Παιδείας έχει το θράσος να απειλεί την ΠΟΕΔ, χρησιμοποιώντας τις 700 μονιμοποιήσεις, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να εξασφαλίσει τη μη αντίδρασή της ή ακόμα και τη συμφωνία της.
Η συγκεκριμένη συμπεριφορά παραπέμπει σε συμπεριφορές άλλων εποχών και θυμίζει έντονα τις συμπεριφορές των Ευρωπαίων και Διεθνών Δανειστών απέναντι στην ΕΛΛΑΔΑ για την υπογραφή νέων μνημονίων. Αν ο κ. Καδής δε μπορεί να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις του, τότε να βγει και να πει την αλήθεια στον κόσμο και στη Βουλή, και να αφήσει στην πάντα τους όποιους εκβιασμούς και την όποια προσπάθεια μεταφοράς των δικών του ευθυνών σε άλλους. Αν δεν μπορεί να δώσει 700 μονιμοποιήσεις στην Πρωτοβάθμια, τότε το Νέο Σχέδιο Διορισμού να μην εφαρμοστεί στην Πρωτοβάθμια, όπως ήταν και η δημόσια δέσμευση των πολιτικών κομμάτων τα οποία ψήφισαν το νομοσχέδιο.
Χειροκροτητές και συνένοχοι των όποιων απολύσεων αποφάσισε η κυβέρνηση, ΔΕΝ είμαστε και ούτε πρόκειται να γίνουμε. Ούτε θα υποκύψουμε στους όποιους εκβιασμούς. Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ, στηριζόμενη στις ομόφωνες αποφάσεις της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης Γενικών Αντιπροσώπων της ΠΟΕΔ, θα καταθέσει αύριο στο Δ.Σ. της ΠΟΕΔ, για ακόμη μια φορά, πρόταση για λήψη συγκεκριμένων δυναμικών μέτρων αντίδρασης, με αφορμή την όλη συμπεριφορά του Υπουργού Παιδείας.
Γραφείο Τύπου Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών
15/07/2015
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]