Παράτυπη η μείωση του δεύτερου διαλείμματος κατά 5 λεπτά
 από την κυβέρνηση Αναστασιάδη. 
Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καταγγέλλει δημόσια την κυβέρνηση Αναστασιάδη, ότι παράτυπα έχει προχωρήσει στη μείωση κατά πέντε λεπτά του δεύτερου διαλείμματος στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. 
Συγκεκριμένα, εν μία νύχτα τον περασμένο Αύγουστο, το Υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει, ανάμεσα σε άλλα, σε μείωση του δεύτερου διαλείμματος στο Ωρολόγιο Δημοτικής Εκπαίδευσης, κατά 5 λεπτά, από δεκαπεντάλεπτο σε δεκάλεπτο, με τη δικαιολογία της αύξησης του διδακτικού χρόνου της τελευταίας περιόδου, από 35 λεπτά σε 40 λεπτά.
Η βιασύνη και η προχειρότητα στο συγκεκριμένο θέμα, είναι χαρακτηριστική, αφού η αλλαγή έγινε με εγκύκλιο, χωρίς να έχουν τροποποιηθεί οι Κανονισμοί Λειτουργίας των σχολείων. Στο άρθρο 18 (1) των Κανονισμών Λειτουργίας των σχολείων αναφέρεται ξεκάθαρα, ότι: «Ο ημερήσιος χρόνος λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου είναι έξι σαραντάλεπτες διδακτικές περίοδοι και μία τριανταπεντάλεπτη, με τρία διαλείμματα συνολικής διάρκειας 45 λεπτών…..»
Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, λαμβάνοντας υπόψη και τις εισηγήσεις του διδασκαλικού κόσμου, καλεί το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει άμεσα σε διορθωτική εγκύκλιο, σταματώντας άμεσα τη συγκεκριμένη παρατυπία. Η Προοδευτική είχε διαφωνήσει από την αρχή με τη συγκεκριμένη εισήγηση, η οποία ουδέποτε τέθηκε ή συζητήθηκε στο Δ.Σ. της ΠΟΕΔ, αλλά αποτελούσε μια έμμεση και καλά κρυμμένη πρόνοια των εισηγήσεων της κυβέρνησης για τις νέες αλλαγές στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Δημοτικής, τις οποίες ΠΑΔΕΔ και ΔΗΚΙ είχαν ψηφίσει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ.
Γραφείο Τύπου Προοδευτικής Κίνησης Δάσκαλων
18/2/2016
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]