Ειδική Εκπαίδευση :
· Αποφασίστηκε όπως προταθούν προς το Υπουργείο Παιδείας συγκεκριμένες τροποποιήσεις οι οποίες αφορούν εγγραφή στους καταλόγους αποφοίτων ΤΕΙ, εργασία σε ειδικές μονάδες ειδικοτήτων Ειδικής Εκπαίδευσης που εργάζονται μέχρι στιγμής μόνο σε Ειδικά Σχολεία, εγγραφή στους καταλόγους αποφοίτων μη ελληνικών Πανεπιστημίων χωρίς να απαιτείται η παρακολούθηση μαθημάτων και συγκεκριμένη τροποποίηση για να καλυφθούν όσοι εργάζονταν με σύμβαση μέχρι τις 31/8/2008.

Επίσης αποφασίστηκε όπως η Οργάνωση κινηθεί άμεσα για να πληρωθούν οι 85 κενές θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού και οι 20 θέσεις Νηπιαγωγού στην Ε.Ε. (μονιμοποιήσεις).

Η ΠΟΕΔ θα συμμετέχει στο διάλογο με Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και Υπουργείο Παιδείας για ετοιμασία και υλοποίηση της προβλεπόμενης από τα Σχέδια Υπηρεσίας επιμόρφωσης.

*Το έγγραφο της Προοδευτικής υιοθετήθηκε ως θέση της ΠΟΕΔ, εκτός από την εισήγηση της Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών για να αφαιρεθεί από τα Σχέδια Υπηρεσίας Ειδικού Εκπαιδευτικού η παράγραφος που συνεχίζει να επιτρέπει σε δασκάλους και νηπιαγωγούς με ένα χρόνο μεταπτυχιακό στην Ειδική Εκπαίδευση, να μπορούν να διεκδικούν θέση Ειδικού Εκπαιδευτικού.
Η ΔΗ.ΚΙ. τοποθετήθηκε υπέρ της πρότασης της Αγωνιστικής Συνεργασίας Προοδευτικής ΠΑΣΚ Αγώνα, η ΑΚΙΔΑ δεν πήρε θέση γιατί δεν ήταν έτοιμη…ενώ η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία εναντίον της πρότασης.
Η επιχειρηματολογία της Προοδευτικής στηρίχθηκε στο γεγονός ότι υπάρχουν πλέον Ειδικοί Εκπαιδευτικοί με παιδαγωγικά στο πτυχίο τους. Εφόσον υπάρχουν συνάδελφοι με βασικό πτυχίο στη συγκεκριμένη ειδικότητα δε χρειάζεται να επιστρατεύονται πλέον δάσκαλοι και νηπιαγωγοί για τα παιδιά με μαθησιακά, νοητικά κ.α. προβλήματα.
Με την ίδια εξάλλου λογική, ένας μαθηματικός με μεταπτυχιακό ενός χρόνου στις Επιστήμες της Αγωγής θα μπορούσε να διοριστεί δάσκαλος ή ένας δάσκαλος με μεταπτυχιακό στα μαθηματικά θα μπορούσε να διοριστεί μαθηματικός. Η Προοδευτική ακούγοντας προσεκτικά την άποψη της πλειοψηφίας των Ειδικών Εκπαιδευτικών, εισηγήθηκε τη συγκεκριμένη τροποποίηση. Πραγματικά ξενίζει η τοποθέτηση της ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορίας.
Τελική απόφαση επί του συγκεκριμένου θα παρθεί την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, όταν και η ΑΚΙΔΑ τοποθετηθεί επί του θέματος