ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΕΛΜΕΚ
Πρόεδρο και Μέλη
Επιτροπής Παιδείας της Βουλής
Βουλή των Αντιπροσώπων
Λευκωσία.
Κύριοι,
Η ΟΕΛΜΕΚ, με αφορμή την απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής σχετικά με τα κονδύλια που αφορούν κεφάλαια της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης, εκφράζει την ανησυχία της για τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία ενδεχομένως να οδηγήσει σε περαιτέρω καθυστέρηση υλοποίησης των κεφαλαίων αυτών. Ήδη η ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ στις 19 Δεκεμβρίου 2008, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της προς τον Υπουργό Παιδείας για τον αργό ρυθμό υλοποίησης της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης. Γι’ αυτό η Οργάνωσή μας ζητά από την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής και όλους όσοι εμπλέκονται στα θέματα της Παιδείας να συμβάλλουν κατά τρόπο
εποικοδομητικό έτσι ώστε, η εν λόγω η απόφαση να μην αποτελέσει τροχοπέδη στην έγκριση των κονδυλίων που αφορούν την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση και τη στήριξη του δημοσίου σχολείου. Ενόψει των πιο πάνω αλλά και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η παιδεία μας, ζητούμε συνάντηση μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Λευκωσία, 22 Δεκεμβρίου 2008

____________________________________________________________________
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
Κύριε πρόεδρε της ΠΟΕΔ, Δημήτρη Μικελίδη ,
Δεν ακούσαμε δηλώσεις σας αυτή τη φορά στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, δε διαβάσαμε απόψεις σας αυτή τη φορά σε εφημερίδες…δεν είδαμε καμία αντίδραση εκ μέρους σας ή εκ μέρους τη συντεχνίας αυτή τη φορά. Έκαμαν όλα τα κόμματα, εκτός του ΑΚΕΛ, τη μεγάλη “ματσαράγκα” και σταύρωσαν τα κονδύλια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης … και η συντεχνία των δασκάλων ακόμα να αντιδράσει. Γιατί κύριε Μικελίδη; ΟΛΤΕΚ και ΟΛΜΕΚ αντέδρασαν … εμείς ακόμα, εμείς για ακόμα μια φορά παρουσιαζόμαστε ουραγοί.
Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών ζητά από τη Βουλή να αναθεωρήσει την απόφασή της και να κάνει δεύτερες σκέψεις. Η Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση είναι γενικά αποδεκτή από το σύνολο της κυπριακής κοινωνίας και υποστηρίζεται από την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της, τουλάχιστον μέχρι τώρα κανένας δεν τάχθηκε εναντίον. Η απόφαση της πλειοψηφίας της βουλής μόνον περισσότερη κωλυσιεργία μπορεί να προκαλέσει. Καλούμε την ΠΟΕΔ να ενώσει τη φωνή της μαζί με τις άλλες δύο Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και να τοποθετηθεί δημόσια ενάντια στην απόφαση της πλειοψηφίας της βουλής.