Α. Εκκρεμούντα αιτήματα
            Όλες οι κινήσεις εξέφρασαν την απογοήτευσή τους γιατί δεν προχώρησαν αρκετά τα εκκρεμούντα αιτήματα.  Παρόλα αυτά, με δεδομένο τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας και την αναμονή για απάντηση του Υπουργού Παιδείας στις εισηγήσεις του αναπληρωτή ΔΔΕ για τα εν λόγω αιτήματα, αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί επιστολή στον ΥΠΠ όπου να εκφράζεται έντονα η απαρέσκεια της οργάνωσης για την καταστρατήγηση των χρονοδιαγραμμάτων απάντησης από πλευράς του υπουργείου. Στην επιστολή αυτή θα τονίζεται επίσης ότι αναμένουμε απάντηση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου κι ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης θα συνέλθει αρχές Φεβρουαρίου για αξιολόγηση του θέματος.  
Β. Επιμόρφωση
            Όλες οι κινήσεις μετέφεραν διαπιστώσεις και εισηγήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο και αποφασίστηκε να γίνει ένα συλλογικό έγγραφο που να τις καταγράφει και να επιδιωχθεί το συντομότερο δυνατό συνάντηση με το ΠΙ και την ΕΔΑΠ, ώστε να προωθηθούν οι εισηγήσεις. Θα ζητηθεί από τη Γραμματεία να της κοινοποιηθεί η αξιολόγηση του προγράμματος επιμόρφωσης, την οποία δεσμεύτηκε ενώπιων της να διεξαγάγει το ΠΙ, ώστε να συνεισφέρει και η ΠΟΕΔ με τον τρόπο της στον επανασχεδιασμό του προγράμματος με τρόπο που να εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες των συναδέλφων.
Γ. Νέο Σχέδιο Αξιολόγησης
            Ο ΓΓ της ΠΟΕΔ και πρόεδρος της Διακινησιακής Επιτροπής που σχηματίστηκε για τη μελέτη του Νέου Προτεινόμενου Σχεδίου Αξιολόγησης των Εκπαιδευτικών και του Εκπαιδευτικού Έργου, ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο για την πορεία των εργασιών της επιτροπής. Θα ολοκληρωθεί το έργο της επιτροπής το συντομότερο δυνατό και τότε το Διοικητικό Συμβούλιο θα διαμορφώσει τη θέση της οργάνωσης που θα κοινοποιηθεί στο Υπουργείο.
Δ. Μονάδες προσόντων για προαγωγή – Πτυχίο Εξομοίωσης
            Οι κινήσεις ΔΗΚΙ και ΑΚΙΔΑ υποστήριξαν να εισηγηθούμε την παραμονή της μισής μονάδας στους συναδέλφους που παρακολούθησαν το πρόγραμμα εξομοίωσης, έστω κι αν αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει αδικία σε βάρος των κατόχων πτυχίου πανεπιστημίου που είναι ισότιμο προσόν. Υποστήριξαν ότι έγινε κάποιος επιπρόσθετος κόπος για την απόκτηση του πτυχίου αυτού που δεν ήταν απαραίτητο για μισθολογική εξίσωση κι ότι το θέμα δεν μπορεί να αντικριστεί μόνο νομοτεχνικά. Η Αγωνιστική Συνεργασία και η ΠΑΔΕΔ υποστήριξαν ότι από τη στιγμή που ό,τι και αν υποστηρίξει η ΠΟΕΔ θα αδικήσει ή θα ευνοήσει συναδέλφους πρέπει αυτό να αποφευχθεί. Αν η ΕΕΥ προτίθεται να κάνει αλλαγές, τότε να ζητήσει νομικές γνωματεύσεις από τα αρμόδια όργανα και να πράξει ανάλογα. Η ΠΟΕΔ δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα να λάβει θέση την οποία οι οποιοιδήποτε θα επικαλούνται στο μέλλον ως άλλοθι και θα την στρέφουν ενάντια στα ίδια τα μέλη της.
            Στο τέλος αποφασίστηκε με 10 ψήφους υπερ και 12 εναντίον να πάρει η ΠΟΕΔ νομική συμβουλή από το δικηγόρο της οργάνωσης και μετά να συζητηθεί το θέμα ξανά στο Διοικητικό Συμβούλιο. ( Τη θέση αυτή στήριξε και η Συνεργασία)
Ε. Μέτρα στήριξης της Κυπριακής Οικονομίας
            Έγινε ενημέρωση από τους εκπροσώπους της Γραμματείας στη συνάντηση για το σκοπό αυτό με την ηγεσία του ΑΚΕΛ που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος στις 4.1. 2011
            Στη συνάντηση αυτή τονίστηκαν από την ΠΟΕΔ οι θέσεις της που είναι:
·       Η συμμετοχή μας στο διάλογο για τα όποια μέτρα ενδέχεται να ληφθούν και μας επηρεάζουν
·       Η φορολογία του πλούτου, ώστε να συνεισφέρουν όλοι το μερίδιο που τους αναλογεί κι όχι μόνο οι εργαζόμενοι
·       Η προστασία των κεκτημένων των εργαζομένων
·       Η προστασία της ΑΤΑ
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε  ότι συμφωνεί με όλες τις αρχές που τέθηκαν και θεωρεί ότι τα εργατικά δικαιώματα τα οποία κερδήθηκαν με αγώνες είναι αδιαπραγμάτευτα. Επισήμανε ότι η οικονομική κρίση χρησιμοποιείται από πολλούς ως ευκαιρία για να επιτεθούν στους μισθούς και τα ωφελήματα των εργαζομένων. Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι είναι η αρχή μόνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Αν φορολογηθεί ο πλούτος τότε θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και θα χαθεί η ευκαιρία γι ΄αυτό και αντιδρούν κάποιοι και καταψηφίζουν στη Βουλή τα νομοσχέδια που έχουν αυτή τη στόχευση.  Αυτοί που συσσώρευσαν πλούτο όταν ήταν ανθηρή η οικονομία, αυτή τη στιγμή παραμένουν αλώβητοι, επισήμανε.
Το συνταξιοδοτικό πρέπει να συζητηθεί κάποια στιγμή, συνέχισε, ώστε να προλάβουμε δυσάρεστες εξελίξεις, όπως και η ΑΤΑ για σκοπούς βελτίωσης κι όχι κουτσουρέματος, όπως ισχυρίζονται πολλοί ότι θα γίνει. Η μείωση των κλιμάκων εισδοχής που φημολογείται ότι μπορεί να γίνει, χαρακτηρίστηκε ως ανήθικο μέτρο από το ΓΓ.
Τέλος τονίστηκε ότι η κυβέρνηση θα επανέλθει με προτάσεις για φορολόγηση του πλούτου και κάλεσε τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να τις στηρίξουν. Όσο για τη στοχοποίηση των Δημοσίων Υπαλλήλων,  τόνισε ότι αυτή δε γίνεται από το δικό του χώρο κι ότι θα ήταν ωφέλιμο να ονομάζονται αυτοί που την κάνουν για ευνόητους λόγους.
Στ. Εκλογές ΠΟΕΔ
            Οι κινήσεις Αγωνιστική Συνεργασία και ΠΑΔΕΔ κλήθηκαν να απαντήσουν στην πρόταση που κατάθεσαν στη διακινησιακή επιτροπή οι παρατάξεις ΔΗΚΙ και ΑΚΙΔΑ για λήψη γνωμάτευσης σχετικά με την απόφαση που έλαβε πλειοψηφικά το  Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ σε προηγούμενη συνεδρία του, για την παροχή δικαιώματος ψήφου στους συναδέλφους αντικαταστάτες.
            Η Αγωνιστική Συνεργασία στην τοποθέτησή της τόνισε ότι παρόλο που έχει την πεποίθηση ότι η απόφαση είναι καθόλα έγκυρη, εντούτοις για σκοπούς συναίνεσης και ομαλής μετάβασης στην προεκλογική περίοδο, συναινεί στο να ληφθεί γνωμάτευση από το δικηγόρο της οργάνωσης και τον έφορο συντεχνιών για το πιο πάνω θέμα. Έθεσε όμως ως όρο το ερώτημα να είναι συγκεκριμένο, να αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο και μόνο οι γνωματεύσεις αυτές να απασχολήσουν το Διοικητικό Συμβούλιο και όχι άλλες που ενδεχομένως να ζητηθούν από κινήσεις.  
            Η ΠΑΔΕΔ απέρριψε το αίτημα των δύο κινήσεων (ΔΗΚΙ _ ΑΚΙΔΑ) τονίζοντας ότι η πρακτική αυτή δεν οδηγεί πουθενά και το θέμα πρέπει να λήξει εδώ.
            Δεν έγινε κατορθωτό να εξασφαλιστεί συναίνεση και κατατέθηκε νέα πρόταση για σύγκλιση έκτακτης Παγκύπριας Συνδιάσκεψης των Γενικών Αντιπροσώπων που θα αποφασίσει για την εγκυρότητα της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου. Η πρόταση πέρασε πλειοψηφικά.
Λουίζα Σόλου ΠΙττάκαρα
Αντιπρόεδρος ΠΟΕΔ
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]