Σε σημερινή του συνεδρία το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ αποφάσισε τα εξής : 

  1. Να συνεχιστεί το “μέτρο” της αποχής από την επιμόρφωση, με τις ψήφους της ΠΑΔΕΔ και της ΑΚΙΔΑ. Οι δύο κινήσεις αρνούνται επίμονα να αφουγκρασθούν τη βάση και τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων και απεμπόλησαν και την τελευταία ευκαιρία που τους δόθηκε σήμερα για να απεγκλωβιστούν από το ανούσιο αυτό μέτρο, μετά και τη συμβιβαστική πρόταση της Γενικής Διευθύντριας του Υπ. Παιδείας. Αγωνιστική Συνεργασία Προοδευτικής Αγώνα και ΔΗΚΙ για ακόμα μια φορά στήριξαν και απαίτησαν την άρση του συγκεκριμένου μέτρου, το οποίο αντί να στρέφεται εναντίον του ΥΠΠ και της κυβέρνησης – όπως υποστηρίζουν ΠΑΔΕΔ και ΑΚΙΔΑ – στρέφεται εναντίον των δασκάλων.
  2. Να μην πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, ομόφωνα. Από τη στιγμή που ΠΑΔΕΔ και ΑΚΙΔΑ επέμειναν στην αδιάλλακτη και άγονη στάση τους για την επιμόρφωση, δεν υπήρχε κανένας λόγος να αποσυρθεί το συγκεκριμένο μέτρο, το οποίο και η Αγωνιστική Συνεργασία Προοδευτικής Αγώνα είχε στηρίξει στις 13/10/2011.
  3. Κινητοποίηση των 100 Γενικών Αντιπροσώπων της ΠΟΕΔ μαζί με του νεοεισερχόμενους συναδέλφους, την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου και ώρα 1600, έξω από τη Βουλή.
  4. Τρίωρη στάση εργασίας και ολοήμερη στάση εργασίας σε συνδυασμό με κινητοποιήσεις το Δεκέμβριο, υπό την αίρεση των εξελίξεων. Αγωνιστική Συνεργασία Προοδευτικής Αγώνα και ΠΑΔΕΔ ψήφισαν αυτή την πρόταση, σε αντίθεση με την ΑΚΙΔΑ που πρότεινε 3 δίωρες και τη ΔΗΚΙ που πρότεινε κοινή αντίδραση με τις άλλες Συντεχνίες του Δημοσίου.
Η κλιμάκωση των μέτρων, με την εξαγγελία των κινητοποιήσεων, αποφασίστηκε ως μέτρο αντίδρασης στο πρώτο πακέτο, αλλά και στις πληροφορίες από δημοσιεύματα στον ημερήσιο  τύπο, τα οποία αναφέρονται σε νέα κύματα επιθέσεων ενάντια στα κεκτημένα των δημοσίων υπαλλήλων (φορολόγηση εφάπαξ, παγιοποίηση μισθών – προσαυξήσεων και ΑΤΑ, κλπ)