Όλοι μαζί να πέσει η κατοχή – Όλοι μαζί για επανένωση
40 ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την αποφράδα εκείνη ημέρα του μαύρου Ιούλη του 1974. 40 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που ο Τούρκος κατακτητής εισέβαλε στην Κύπρο και από τότε κατέχει παράνομα το 38% της μαρτυρική μας πατρίδας. 40 ολόκληρα χρόνια προσφυγιάς και παράνομης κατοχής τα οποία είναι πολλά… πάρα πολλά…
Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ εκφράζει για άλλη μια φορά την καταδίκη της σε όλους εκείνους που έστρεψαν τα όπλα ενάντια στη Δημοκρατία και τραυμάτισαν ανεπανόρθωτα την πατρίδα μας. Καταδικάζουμε τον τουρκικό επεκτατισμό των τότε ηγετών της Άγκυρας αλλά και των καπιταλιστών Αγγλοαμερικανών συμμάχων τους. Καταδικάζουμε τη βάρβαρη Τουρκική Εισβολή και την παράνομη κατοχή της πατρίδας μας, αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες της Τουρκικής εισβολής. Τιμούμε τους συμπατριώτες μας, που μετά το έγκλημα του προδοτικού πραξικοπήματος, πρόταξαν τα στήθια τους απέναντι στα τανκς και τα πολυβόλα του Αττίλα, υπερασπιζόμενοι τη μικρή μας πατρίδα.
Η Προοδευτική θα συνεχίσει τον αγώνα για ανατροπή των τετελεσμένων της κατοχής και για να μην επέλθει η οριστική διχοτόμηση του νησιού, η οποία θα είναι η καταστροφή για την πατρίδα και τον λαό μας. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στον εθνικισμό – σοβινισμό και να εργαζόμαστε με συνέπεια, μέσα από το δικό μας μετερίζι, για επανένωση της πατρίδας μας.
Υπομονετικά καρτερούμεν εκείνην την ημέρα που ο αέρας της ειρήνης και της επανένωσης θα φυσήσει πάνω από την Κύπρο.
Ιδιαίτερα εμείς οι εκπαιδευτικοί, οφείλουμε πρώτιστα να συμβάλουμε προς την κατεύθυνση της σωστής και αντικειμενικής ιστορικής αγωγής των παιδιών και την ίδια στιγμή να ξεπεράσουμε – εμείς οι ίδιοι πρώτα – σύνδρομα του παρελθόντος. Αυτό θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη απότιση φόρου τιμής προς τους ήρωες και μάρτυρες της κυπριακής τραγωδίας του 1974, που έδωσαν το αίμα τους για να υπερασπίσουν την προδομένη μας πατρίδα.
Γραφείου Τύπου Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών
20/7/2014
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]